Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
vaiki

Rosyjskie Szaszłyki

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag baraniny 0,5 szklanki octu z czerwonego wina ¼ szklanki oliwy z oliwek woda pęczek koperku, pietruszki, szczypiorku 2 garści świeżej kolendry 4 ząbki czosnku 4 cebule 2 papryki pomidory koktajlowe pieprz kolorowy sól Baraninę, pokrojoną w grubą kostkę, nacieramy solą, kolorowym pieprzem i roztartym czosnkiem. Posypujemy siekanym koperkiem, pietruszką, kolendrą orazszczypiorkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy octem z czerwonego wina oraz oliwą. Brak płynu uzupełniamy wodą. Wszystko razem mieszamy i marynujemy przez noc. Gdy baranina przejdzie aromatem ziół, rozpalamy grill. Smarujemy ruszt oliwą z oliwek, a na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno mięso, ósemki cebuli, paprykę i pomidory. Pieczemy, obracając co jakiś czas, aż szaszłyki dobrze się zrumienią. Dla lepszego efektu szaszłyki ułożone już na talerzach można skropić podgrzaną wódką i podpalić. Zdjęcie dopiero wstawię jutro :). Rosyjskie szaszłyki tak akurat na mecz Polska-Rosja. Doszukałam się tego na smakerze. A wieczorem zostaną wykorzystane pomysły na drinki :D!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość zagotowana

Jadłam podobne u znajomych leśniczych - baranina delikatnie opieczona jest wspaniała!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.