Skocz do zawartości

vaiki

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia vaiki

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Fajny przepis :). Ja do takich krewetek dodaję niekiedy czewrone wino.
  2. 25 dag baraniny 0,5 szklanki octu z czerwonego wina ¼ szklanki oliwy z oliwek woda pęczek koperku, pietruszki, szczypiorku 2 garści świeżej kolendry 4 ząbki czosnku 4 cebule 2 papryki pomidory koktajlowe pieprz kolorowy sól Baraninę, pokrojoną w grubą kostkę, nacieramy solą, kolorowym pieprzem i roztartym czosnkiem. Posypujemy siekanym koperkiem, pietruszką, kolendrą orazszczypiorkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy octem z czerwonego wina oraz oliwą. Brak płynu uzupełniamy wodą. Wszystko razem mieszamy i marynujemy przez noc. Gdy baranina przejdzie aromatem ziół, rozpalamy grill. Smarujemy ruszt oliwą z oliwek, a na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno mięso, ósemki cebuli, paprykę i pomidory. Pieczemy, obracając co jakiś czas, aż szaszłyki dobrze się zrumienią. Dla lepszego efektu szaszłyki ułożone już na talerzach można skropić podgrzaną wódką i podpalić. Zdjęcie dopiero wstawię jutro :). Rosyjskie szaszłyki tak akurat na mecz Polska-Rosja. Doszukałam się tego na smakerze. A wieczorem zostaną wykorzystane pomysły na drinki :D!
  3. Ja często mieszam majonez, ketchup i musztardę miodową :).
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.