Beella Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Składniki: 5kg ogórków 1,5 łyżki soli kwitnący koniec kopru czosnek ziarna pieprzu rodzynki Zalewa: 3szkl.wody 1/2l octu 1/2kg cukru Przygotowanie: Ogórki obrać,pokroić na pół lub więcej części posypać solą i odstawić na 1/2h.W tym czasie zagotować zalewę i pozostawić do wystygnięcia.Do umytych słoików włożyć koper z nasieniem,ząbek czosnku,kilka ziaren pieprzu czarnego i płaską łyżeczkę rodzynek.Włożyć ogórki zalać zalewą,zamknąć i pasteryzować około 20min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wow! Ciekawe połączenie, trzeba będzie wypróbować :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Smakują super,dostałam słoiczek na spróbowanie i dziś już je robię :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zrobiłam już te ogóreczki :smile: Prezentują się, tak: Trochę się rozkroiłam... bo pokroiłam je w plasterki, jak już je pokroiłam to dopiero doczytałam, że wystarczy je przekroić na pół :mrgreen: Chyba wzięłam sobie do serca te "więcej części" ale tak też nawet fajnie wyglądają - trzeba chwalić co się ma ;-) Ogóreczki w słoiczku wyglądają bardzo apetycznie, dziękuję Beella za ten przepis i pozdrawiam Cię :grin: A przepis polecam miłośnikom ogórków :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mogą być i tak pokrojone ;-) najważniejsze że smakują :smile: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariposa1976 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Są pyszne! Dostałam słoiczek od teściowej na spróbowanie i nie byłam zachwycona z początku... Jak spróbowałam,doszłam do wniosku,że jednak teściowa nie chce mnie otruć :D . Dwa dni później znalazłam tutaj ten przepis i... już stoją u mnie w piwniczce i czekają na zimę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.