Skocz do zawartości

Kwaszone Pomidory


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Smaczne urozmaicenie zimowego jadłospisu. Zalewa: 1 litr wody 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Nieduże i twarde pomidory oskórować i ułożyć luźno w słoikach. Zagotować zalewę, odstawić na kilka minut żeby przestygła, zalać pomidory - muszą być całe zakryte. Słoiki zakręcić i pasteryzować 3 minuty od momentu zawrzenia wody. przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. post-7505-0-10693000-1347465003_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Skusiłam się na te pomidorki, bardzo ładnie się prezentują - a degustacja dopiero w zimnie...

Przepis prosty i szybki, warto się skusić! ;)

Dziękuję Ci Aniu i pozdrawiam :smile:

Ps. załączam zdjęcie z przelatującą muszką ;-)

post-8-0-70949400-1352892698_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.