smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na ciasta drożdżowe

Ciasto drożdżowe z aronią i kruszonką
Mleko lekko podgrzać, wsypać do niego cukier, mąkę pszenną i dodać rozkruszone drożdże.
Żółte drożdżowe ciasto z jagodami i rabarbarem
To niezwykle łatwe i szybkie ciasto drożdżowe. Do tego ma piękny, żółty i kuszący kolor - a to wszystko dzięki.
Jagodzianki
Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże, cukier i mąkę pszenną. Dokładnie rozmieszać i odstawić rozczyn w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 15 minut.
Słodkie drożdżowe bułeczki z rabarbarem i truskawkami
Drożdżowe bułeczki to fajna i słodka odmiana drożdżowego ciasta z owocowym nadzieniem.
Wielkanocna babka drożdżowa z rodzynkami
Bardzo fajny, prosty i szybki przepis na drożdżową babkę dla... zapracowanych i nie tylko ;)
Kołacz z rabarbarem i aromatyczną kruszonką
Drożdże rozkruszyć i przełożyć do letniego mleka. Dodać cukier, razem dokładnie rozmieszać i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Drożdżowe ciasto z serem, malinami i kruszonką
Niektórym może przypomną się czasy ich dzieciństwa... ciasto drożdżowe z serem i słodką posypką - mniam :)
Drożdżowe ciasto z dżemem, bezą i słodką posypką
Mleko podgrzać. Drożdże rozkruszyć i przełożyć do miski. Dodać do nich cukier, żółtka, mąkę pszenną i letnie mleko.
Puszyste racuchy drożdżowe
Mleko wlać do garnka i podgrzać. Do ciepłego mleka dodać rozkruszone drożdże, cukier i mąkę pszenną.
Drożdżowe racuchy z serem i jabłkami
Do miseczki przelać ciepłą przegotowaną wodę. Dodać rozkruszone drożdże, mąkę pszenną i cukier.
Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką
Drożdże rozkruszyć i przełożyć do letniego mleka. Dodać mąkę pszenną i cukier. Całość razem wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.
Ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką
Do rondelka wsypać około 3/4 szklanki mąki pszennej, następnie wlać gorące mleko i całość dokładnie wymieszać łyżką.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.