przed świętami skusiłam się na kupno nowych form na ciasto i jestem bardzo zadowolona-w niedalekiej przyszłości stare blaszki zastąpię właśnie tymi silikonowymi.
wytrzymują temperaturę do 240*,nic się do nich nie przykleja,łatwo się myje a co najważniejsze,to nie trzeba ich niczym smarować przed pieczeniem,po prostu wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika.
Extra Przepisy
Silikonowe Formy Do Ciast
Rozpoczęty przez basga, 28.12.2006 09:08
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28.12.2006 - 09:08
Napisano 28.12.2006 - 14:51
Ja też się zastanawiałam nad taką foremką , ale właśnie brakowało mi potwierdzenia od kogoś jak się sprawdzają w użyciu. Dziękuje basga ,że podzieliłaś się swoim doświadczeniem.
Napisano 28.12.2006 - 15:35
polecam naprawdę-świetna rzecz.są formy prostokątne,keksówki,babkowe i takie na muffinki/czy jak to tam się nazywa/.muszę pokazać to moim siostrom-pewnie też sobie kupią.
Napisano 28.12.2006 - 23:33
Potwierdzm - są rewelacyjne.
Ciasta łatwo odchodzą, świetnie się je myje.
Fakt są dośc drogie, ale warto.
Ciasta łatwo odchodzą, świetnie się je myje.
Fakt są dośc drogie, ale warto.
Napisano 29.12.2006 - 05:22
Polecam foremki tego rodzaju, latwe w uzyciu , latwe w myciu, a ciasta z nich wyjete wygladaja swietnie, bez zadnych "ubytkow ktore mogly pozostac w foremce". Podajac swoj przepis na babke z ananasem zasugerowalam uzycie tego rodzaju foremki. Jest to ciasto z owocami, wiec sok moglby przywrzec w innej foremce ale napewno nie w silikonowej. Polecam goraco!
Napisano 21.01.2007 - 21:41
Też polecam silikonową forme ja mam akurat na mufinki i takiego misia super sie w niej piecze tylko na mojej pisze max.160 stopni.BASQA pamiętasz może jakiej firmy są twoje formy co wytrzymują taką temperature planuje zakupienie jeszcze do ciasta taką formę będę musiała pooglądać.POZDRAWIAM
Napisano 22.01.2007 - 09:19
WITAJ!
NIE PAMIĘTAM JAKIEJ FIRMY ALE JAK BĘDĘ W MAKRO TO BĘDE KUPOWAC SOBIE TAKĄ DO MUFFINEK I WTEDY PODAM NAZWĘ FIRMY.
NIE PAMIĘTAM JAKIEJ FIRMY ALE JAK BĘDĘ W MAKRO TO BĘDE KUPOWAC SOBIE TAKĄ DO MUFFINEK I WTEDY PODAM NAZWĘ FIRMY.
Napisano 12.03.2007 - 16:24
Ja również planuję kupić formę silikonową do mufinek,bo bardzo nam zasmakowały i piekę je dosyć często,ale w foremkach do babeczek i potem trudno je umyć,żeby w każdym zakamarku było czyściutko.
POZDRAWIAM!!!