Extra Przepisy
Foma Do Rurek
Rozpoczęty przez Justyna.K, 21.01.2007 21:53
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22.01.2007 - 09:14
Ja mam takie metalowe stożki na które nawija się paski ciasta,widziałam je w jakimś sklepie na stoisku gospodarstwa domowego,raczej są ogólnodostępne.
Napisano 01.02.2007 - 17:11
do rurek to są właśnie takie metalowe stozki, nawija sie na nie ciasto, piecze, wyjmuje sie metalową rurkę i nadziewa, w sklepach na pewną są
Napisano 20.02.2007 - 13:16
Justynko-widziałam te foremki w Kauflandzie,cena około 10zł za kilka sztuk/chyba 7/.
Napisano 20.02.2007 - 18:33
no to extra,teraz czekamy na rurki w Twoim wykonaniu......!
Napisano 20.02.2007 - 23:02
Justynko! Najpierw trzeba posmarować foremki margaryną, pociąć ciasto w długie paski i spiralnie nawijać je na rurki. Ja z jednej strony maczam
je w białku i obtaczam w cukrze krysztale. Oczywiście piecze się z tymi foremkami. Po upieczeniu delikatnie zsunąć rurki z foremek, znów posmarować
tłuszczem foremki i dalej postępować tak samo. Ja mam foremki jednego wymiaru, ale mam ich 20 sztuk : przez to mogę więcej naraz włożyć
do pieca. Pozdrawiam. Renata
je w białku i obtaczam w cukrze krysztale. Oczywiście piecze się z tymi foremkami. Po upieczeniu delikatnie zsunąć rurki z foremek, znów posmarować
tłuszczem foremki i dalej postępować tak samo. Ja mam foremki jednego wymiaru, ale mam ich 20 sztuk : przez to mogę więcej naraz włożyć
do pieca. Pozdrawiam. Renata
Syn się żeni, i bierze udział w konkursie, może wygrać kuchnię:) Zagłosuj: http://promocje.ikea...9d8cd46b76.html
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa
Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||