Justyna.K Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Czy ktoś posiada forme do pieczenia rurek które później idzie nadziać śmietaną.Jak tak to gdzie takie formy można kupić , czy są praktyczne.Znalazłam przepis w necie na takie rurki tylko formy nie mam :grin: planuje kupić.Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ja mam takie metalowe stożki na które nawija się paski ciasta,widziałam je w jakimś sklepie na stoisku gospodarstwa domowego,raczej są ogólnodostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dzięki poszukam pozdrowionka :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 do rurek to są właśnie takie metalowe stozki, nawija sie na nie ciasto, piecze, wyjmuje sie metalową rurkę i nadziewa, w sklepach na pewną są :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Justynko-widziałam te foremki w Kauflandzie,cena około 10zł za kilka sztuk/chyba 7/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 DZIĘKI POŚLE MĘŻA DO KAUFLANDU ZOBACZYMY CZY U NAS DOSTANIE :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 hURA KUPIŁ JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ BASQA ZA PAMIĘĆ. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 no to extra,teraz czekamy na rurki w Twoim wykonaniu......! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 :razz: NAPEWNO NA DNIACH ZROBIĘ :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 ZASTANAWIAM SIĘ BO W OPAKOWANIU BYŁY 2 RURKI GRUBE DUŻE I 5 MAŁYCH CIENSZYCH RAZEM 7 RUREK. TE FORMY NA TE MAŁE TO TE RURKI MAJĄ BYĆ TAKIE MAŁE???NIECH MNIE KTOŚ OŚWIECI. :razz: CIASTO NAWIJA SIĘ OD POCZĄTKU DO KOŃCA RURKI I PIECZE SIĘ Z TYMI FORMAMI W ŚRODKU PRAWDA??? :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Justynko! Najpierw trzeba posmarować foremki margaryną, pociąć ciasto w długie paski i spiralnie nawijać je na rurki. Ja z jednej strony maczam je w białku i obtaczam w cukrze krysztale. Oczywiście piecze się z tymi foremkami. Po upieczeniu delikatnie zsunąć rurki z foremek, znów posmarować tłuszczem foremki i dalej postępować tak samo. Ja mam foremki jednego wymiaru, ale mam ich 20 sztuk : przez to mogę więcej naraz włożyć do pieca. Pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi