Extra Przepisy
Chleb Z Automatu
Rozpoczęty przez elusia, 04.02.2007 20:12
180 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02.11.2008 - 16:29
Czy mogłabym jeszcze prosić o przepis na drożdżówke.Z góry dziekuje i życze miłego dnia.
Napisano 02.11.2008 - 16:32
Kubuś zapomniałes dodac maki!!
Ile jej trzeba dodac i jakiej?
Ile jej trzeba dodac i jakiej?
#63 Gość_kasia.p_*
Napisano 01.12.2008 - 21:50
witam wszystkich zostałam skierowana tutaj ze swoim pytanie przez basqa
tak to jest jak się jest nowicjuszem i sie nie wie gdzie szukać
tu daje linka do swojego tematu gdyby ktoś chciał własnie tam odpisać
http://www.smaczny.p...amp;#entry68518
tak jak w temacie posta chodzi mi o wypiekacz do chleba, bardzo chciałabym kupić przed świętami ale nie znam się na tym
ostatnio dużo się pojawiło o wypiekaczach moulinexa, nawet mi się podoba ten z opcją bagietkową, czytałam też opinie i ma całkiem pozytywne. będę wdzięczna za pomoc jeśli ktoś go ma oraz o info o innych wypiekaczach, co warto kupić?
http://www.smaczny.p...amp;#entry68518
tak jak w temacie posta chodzi mi o wypiekacz do chleba, bardzo chciałabym kupić przed świętami ale nie znam się na tym
ostatnio dużo się pojawiło o wypiekaczach moulinexa, nawet mi się podoba ten z opcją bagietkową, czytałam też opinie i ma całkiem pozytywne. będę wdzięczna za pomoc jeśli ktoś go ma oraz o info o innych wypiekaczach, co warto kupić?
Napisano 02.12.2008 - 08:27
Moulinex to bardzo dobra marka,ale moim zdaniem zbyt droga,a inne wypiekacze radza sobie rownie dobrze.Powiem tak-jesli masz kase to kupuj Mulina a jesli nie bardzo to radze co innego i nie bedziesz zalowala.Na forach pisza ze dobrze sprawuje sie Clatronik i Biffnet. Jesli chodzi o bagietki, to wchodza tam tylko takie 2 krotkie na jeden raz.Ja wole zarobic ciasto w maszynie a upiec w piecu,bo na raz upieke takich 8-10 i sa pysznie chrupiace,czemu nie dorowna pieczenie w maszynie.
Napisano 07.12.2008 - 15:37
Witajcie
Kupiłem wczoraj wypiekacz Moulinex OW 2000 za 229zł w Tesco do tego 3 mąki czyli 15zł i talon na 20zł czyli 195zł mnie wyszedł wypiekacz.
Oczywiście chlebek został upieczony i jest smaczniutki każdy kęs jest smakowany,a nie jak zwykły chleb ze sklepu tylko gryziony
Ogólnie chleb robiony samemu jest bez porównania lepszy od sklepowych chlebów.
Zamieszczem fotki wypieków i jeżeli chodzi o jakąś dziurę po mieszadle to jest jedna malutka co widać na fotce.
chleb1.jpg 195,33 KB
18 Ilość pobrań
chleb2.jpg 221,17 KB
13 Ilość pobrań
chleb3.jpg 249,88 KB
16 Ilość pobrań
Kupiłem wczoraj wypiekacz Moulinex OW 2000 za 229zł w Tesco do tego 3 mąki czyli 15zł i talon na 20zł czyli 195zł mnie wyszedł wypiekacz.
Oczywiście chlebek został upieczony i jest smaczniutki każdy kęs jest smakowany,a nie jak zwykły chleb ze sklepu tylko gryziony
Ogólnie chleb robiony samemu jest bez porównania lepszy od sklepowych chlebów.
Zamieszczem fotki wypieków i jeżeli chodzi o jakąś dziurę po mieszadle to jest jedna malutka co widać na fotce.
chleb1.jpg 195,33 KB
18 Ilość pobrań
chleb2.jpg 221,17 KB
13 Ilość pobrań
chleb3.jpg 249,88 KB
16 Ilość pobrań
Napisano 07.12.2008 - 16:27
A jaki nastawiles kolor skorki? nie za jasny? moje chleby z automatu wygladaja tak:
Napisano 07.12.2008 - 20:56
Izunia to mój pierwszy wypiek,a nastawiłem na mocne zrumienienie.
Mąką Polskie Młyny ze słonecznikiem i przepis na opakowaniu.
Ten przepis jest na 700g chleb ,a w wypiekaczu ustawiam 750g bo jest 500,750 lub 1000.
Z czasem będę ładniejsze wychodzić.Na razie się uczę
Mąką Polskie Młyny ze słonecznikiem i przepis na opakowaniu.
Ten przepis jest na 700g chleb ,a w wypiekaczu ustawiam 750g bo jest 500,750 lub 1000.
Z czasem będę ładniejsze wychodzić.Na razie się uczę
Napisano 07.12.2008 - 23:56
No to zycze powodzenia i proponuje zrobic sobie zakwas a potem na nim upiec prawdziwy chleb.Bez porownania smakowo do takiego na drozdzach.
Napisano 16.01.2009 - 14:59
Użytkownik Justyna.K dnia 5.02.2007, 17:34 napisał
I jeszcze znalazłam takie przepisy może komuś się nadają
http://forum.montign...c93aee51#459466
http://forum.montign...c93aee51#459466
Napisano 16.01.2009 - 15:30
Napisano 16.01.2009 - 16:00
Fajny link !!! z wizazu, do tego forum jeszcze nie dotarłam....
A przy okazji, czy ktoś robił konfirurę z pomarańczy w automacie ?
Mam ochotę na nią, bo teraz przecież sezon.... Może macie jakiś wypróbowany przepis ?
A przy okazji, czy ktoś robił konfirurę z pomarańczy w automacie ?
Mam ochotę na nią, bo teraz przecież sezon.... Może macie jakiś wypróbowany przepis ?
Napisano 19.01.2009 - 01:04
Mam już automat,piekłam wczoraj pierwszy chleb i...porażka...z wierzchu ok a w środku mokra glina...najbardziej złości mnie to dokładne odmierzanie składników,bo przy pieczonym w piekarniku aż tak bardzo to ważne nie było.
Myślicie,że ciasto było za lużne?Dodam,że zamiast mąki żytniej dałam żytnie otręby-reszta jak w przepisie.Póki co to ...schowałam maszynę z oczu ...
Myślicie,że ciasto było za lużne?Dodam,że zamiast mąki żytniej dałam żytnie otręby-reszta jak w przepisie.Póki co to ...schowałam maszynę z oczu ...
Napisano 24.01.2009 - 17:14
No niestety maka zytnia to calkiem co innego niz otreby zytnie.Dlatego wlasnie prawdopodobnie nie wyszlo.A przepis skad mialas? z Ksiazeczki dolaczonej do automatu? Zawsze trzeba pamietac o tym,ze ciasto ma utworzyc na mieszadle miekka i elastyczna kule,a nie rozmazane mazidlo.Zalezy to np. od maki.Stosujac sie wiec do przepisu trzeba uwaznie patrzyc przy mieszaniu i w razie czego bez problemu dodac 1-2 lyzki maki wiecej,lub gdy ciasto jest zbyt suche - troszke plynu.Wierzch ciasta radze smarowac tez roztrzepanym jajkiem,wtedy bedzie ladnie przyrumieniony.
Napisano 24.01.2009 - 19:45
Tak-przepis z tej instrukcji wzięłam...ale M już mi kupił ...10 kg żytniej mąki i jak kupię sobie elektroniczną wagę to spróbuję coś upiec.