Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Krem budyniowy-bardzo łatwy ;-)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Anusia40

Anusia40

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 18.12.2004 - 17:59

Składniki: 1/2 l i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 1 budyń firmy "Delecta" na 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe Wykonanie: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 kostki magraryny.

r e k l a m a

#2 emcyber

emcyber

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 45 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Zgierz

Napisano 25.06.2008 - 21:56

No właśnie połączyć z margaryną...Niby to wszystko proste, ale mi krem budyniowy NIGDY nie wychodzi :D wychodzą takie nieapetyczne 'kluchy' smak niby dobry, ale wygląd nie bardzo ;) i nie wiem co źle robię. Może własnie z tym połączeniem z margaryną? :) Pomóżcie, bo mam imieniny w poniedziałek i chciałam upiec tort z kremem budyniowym, ale z normalnym wyglądem kremu ;/ z góry dziękuję za pomoc :)

#3 emcyber

emcyber

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 45 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Zgierz

Napisano 27.06.2008 - 11:27

Nikt nie pomoże?:D

#4 wyzel

wyzel

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 27.06.2008 - 12:30

Krem budyniowy 2 budynie smietankowe 1/2 litra mleka 150 gr. cukru 250 gr. masla Budynie (te na pol litra mleka ) rozmieszac z ok. pol szklanki zimnego mleka,reszte mleka zagotowac , na chwile zdjac z ognia i dodac rozmieszane budynie Ugotowac energicznie mieszajac (budyn jest gesty i moze przywierac do garnka). Kostke miekkiego masla zmiksowac na " puch" i dodawac po dwie lyzki dobrze wystudzonego budyniu ciagle miksujac. Ten krem jest pewny ,nie ma grudek i smakuje bardzo dobrze. Mozna uzyc budyniu waniliowego ,ale osobiscie uwazam ,ze smietankowy jest najepszy. Pozdrawiam serdecznie

#5 emcyber

emcyber

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 45 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Zgierz

Napisano 27.06.2008 - 13:18

Dziękuję!!!!! a te budynia to mają być z cukrem? :D

#6 iwona30

iwona30

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1337 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:podkarpacie

Napisano 27.06.2008 - 14:14

Prponuję zamiast margaryny użyć masło, ja zawsze robię wszystkie kremy na maśle a jak sie zważy to troszkę trzeba podgrzać w rondelku cały krem i mikserem miksować aż się wszystko ładnie połączy zawsze się udaje. A to mój przepis na krem.
Krem:
12 łyżek cukru
1/2 litry mleka
cukier waniliowy
2 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
masło
Z podanych składników ugotować budyń i utrzeć z kostką masła.

#7 wyzel

wyzel

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 27.06.2008 - 17:55

Budynie bez cukru !

#8 parasolka

parasolka

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:z Wenus

Napisano 03.06.2009 - 12:10

Ja robię krem budyniowy taki z paczki, jest bardzo smaczny, więc jak komuś nie wychodzi z przepisu to niech może ten spróbuje krem_do.JPG





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:35) Witam :)
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:36) oj oj z tym mlekiem to czasami tak jest jak potrzeba to akurat go nie ma, ale w supermarketach zawsze jest :)
@  AngelaAniela : (23 kwiecień 2014 - 14:42) Niestety, we Włoszech nie ma! Ale udalo mi się samej uzyskac substytut toffi... dziękuję jeszcze raz za przepis i serdecznie pozdrawiam ;-)