Skocz do zawartości

emcyber

Smakowicze
  • Postów

    43
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O emcyber

  • Urodziny 16.09.1988

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Zgierz

Osiągnięcia emcyber

Stały bywalec

Stały bywalec (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. witam, mam pytanie czy jak robię ciasto z połowy przepisu albo z podwójnego przepisu czas pieczenia się odpowiednio zmniejsza / zwiększa??? takie głupie pytanie, ale będzie mi pomocna odpowiedź:lol:
  2. Może sałatka z fetą? sałata lodowa, ser feta, pomidorki, ogórki zielone, cebulka można dodać oliwki jak ktoś lubi rzodkiewki i do tego sos sałatkowy knora włoski to są takie malutkie opakowanka w proszku i się je rozrabia z olejem i wodą :arrow:
  3. wykorzystałam krem z tego przepisu- przepyszny :arrow: a biszkopt wg mojego :arrow:
  4. a oto moj prymitywny torcik :arrow:
  5. Tego kremu wystarczy na 3 warstwy biszkoptu ? coś mi się mało wydaje :arrow: a co do kremu kakaowego to zamiast budyniu śmietankowego dodaje sie kakao? i takie w proszku czy rozpuszczalne? :arrow:
  6. To chyba dobry pomysł bo nie trzeba będzie myć ciągle tej jednej miski od robota jak np po ucieraniu zółtek chce sie ubić białka;p Musze tak zrobić Dziękuję za rade :arrow:
  7. zrobiłam! :arrow: wyszła wyśmienita tylko trochę pozmieniałam :arrow: tzn, dodałam 3 łyżki dzemu brzoskwoniowego do masy ale wysmarowałam powierzchnie biszkoptu juz porzeczkowym bo tata mi nie kupił wiśniowego;p ale smak wyszedł super tylko do ciasta dodałam mniej cuku i i tak ciasto jest dość słodkie. a co do masy to dałam 2 serki naturalne i jeden wanioliowy i z pół szklanku curku:) wyszło poprostu cudo naprawdę wszystkim bardzo smakowało :arrow: ehh i przy okazki zepsułam mojego robota kuchennego ;p i naprawa będzie kosztować ponad 100 zł;p i na części trzeba czekać jakiś czas więc przez najbliższy okres nic nie upiekę a mój chłopak ma w przyszłym tyg urodziny :arrow: jak pech to pech :arrow: tak czy inaczej dzięki za przepis ! ;-)
  8. Dziękuję bardzo za odpowiedzi i pomoc :D:) upiekłam je są pyszne :P zrobiłam z brzoskwiniami mniam! i z jabłkami też są super dodałam troche cynamonu i aha i 4 zrobiłam z bananem nie wiem jak smakują bo już nie ma ;p ale tata mi powiedział że też dobre ale wiadomo banan ma ten swój smaczek :D pozdrawiam!
  9. a mam jeszcze jedno pytanie a raczej prośbę... czy mógłby ktoś te proporcje skłądników do ciastek napisać mi jak to wychodzi 'na szklanke'? bo ztymi dag to mi ciężko idzie;p a wagi nie mam ;/
  10. a jakie jabłka do tego ? takie zwykłe czy coś w stylu szarej renety ( czy jakoś tam ;p)?
  11. emcyber

    Kolacja Z Dziewczyną

    Był już taki temat. Ja nie chcę być niemiła, ale kurcze czemu faceci idą zawsze na łatwizne? Ktos poda mu menu i on sprobuje to odtworzyć... ZERO kreatywności! nie wiemy przecież co Twoja dziewczyna i Ty lubicie jeść i po tym kątem powinieneś przeszukać to forum i na pewno znajdziesz to co oboje lubicie no kurcze to chyba nie jest trudne ...? tu jest naprawdę dużo przepisów... :D
  12. Dziękuję!!!!! a te budynia to mają być z cukrem? :D
  13. emcyber

    Porady (różne)

    ja słyszałam że wstawienie do lodówki pojemnika z sodą powoduje że w lodówce nie ma zapachu ;p ale czy to prawda nie wiem ;p
  14. No właśnie połączyć z margaryną...Niby to wszystko proste, ale mi krem budyniowy NIGDY nie wychodzi :D wychodzą takie nieapetyczne 'kluchy' smak niby dobry, ale wygląd nie bardzo ;) i nie wiem co źle robię. Może własnie z tym połączeniem z margaryną? :) Pomóżcie, bo mam imieniny w poniedziałek i chciałam upiec tort z kremem budyniowym, ale z normalnym wyglądem kremu ;/ z góry dziękuję za pomoc :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.