Kotlety Schabowe Itp
Rozpoczęty przez zakalec, 12.07.2007 14:44
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.07.2007 - 14:44
Najlepiej wsadzic mieso do woreczka podczas ubijania tluczkiem, wtedy nie 'zapryskamy' wszystkiego dookola...
"What doesn't kill you, makes you stronger"
(unless it kills you...)
(unless it kills you...)
Napisano 12.07.2007 - 15:25
Potwierdzam, sama od jakiegoś czasu tę metodę stosuję, i to jest na prawdę wygodne, bo nie trzeba tak długo myć i moczyć tego młotka do mięsa, a szczególnie po rozbijaniu filetu z kurczaka
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 12.07.2007 - 17:13
Ja rowniez od dluzszego czasu stosuje ta metode rozbijania
kotletow, jest naprawde super, gdyz nie musimy myc .
kotletow, jest naprawde super, gdyz nie musimy myc .
Napisano 12.07.2007 - 18:50
Ja wcześniej przykrywałam kotlety foljią, teraz rozjeżdżam i już nie mam problemu. 
http://www.smaczny.p...iesa-t4656.html
http://www.smaczny.p...iesa-t4656.html
Napisano 12.07.2007 - 20:02
Ja też stosuje ten sposób, ale również można do woreczka nowego dać parę łyżek oleju do tego wycisnąć czosnek, sól, pieprz i vegetę i włożyć wcześniej rozbite mięso dobrze obtoczyć w przyprawach później wyciągnąć obtoczyć w mące ,jajku i bułce tartej i usmażyć.
Napisano 17.07.2007 - 08:36
wczoraj robiąc schabowe, przed panierowaniem jedną ich stronę posmarowałem niewielką ilością musztardy chrzanowej...bardzo ciekawy smak, polecam wypróbować
Napisano 17.07.2007 - 23:53
Potwierdzam że napewno jest bardzo ciekawy smak, biorę przykład jak robię rolady to dla odmiany smaruję musztardą sarepską plus dodatki. DeLarge dziękuję bardzo bo na posmarowanie kotletów bym nie wpadła i teraz będę używała tylko musztardę chrzanową.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 18.07.2007 - 11:42
Gdy robie rolady, to kroje wszyskie skladniki nadzienia w drobniutka kosteczke i mieszam z musztarda. Powstala masa smaruje mieso.
Tylko w takiej rozdrobnionej postaci sa rolady przez mojego synka akceptowane.
Pozdrowienia
Tylko w takiej rozdrobnionej postaci sa rolady przez mojego synka akceptowane.
Pozdrowienia
Napisano 19.07.2007 - 00:56
Jagódka ja też zawsze wszystkie składniki kroję w kosteczkę, tylko jest ta różnica że wpierw smaruję rozbite mięso. Źle ujęłam w zdaniu bo zamiast składniki napisalam dodatki, przepraszam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 19.07.2007 - 14:06
Niewykorzystana czesc nadzienia wrzucam do sosu. Bardzo pyszne
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Napisano 09.08.2007 - 21:17
A propos musztardy i kotletów-wyczytalam,ze mozna dodac odrobine musztardy do jajka uzywanego do panierowania i wymieszac.Smak pewnie ten sam,co Twoich kotletów,Delarge....