codogara Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Składniki: 15 skrzydełek pół szklanki oleju słodka papryka, ostra papryka sól, pieprz majeranek, tymianek 1 duża cebula 3 gałązki selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka tartego chrzanu Przygotowanie: Skrzydełka marynujemy w połowie szklanki oleju, jednej łyżeczce: słodkiej papryki, pieprzu, soli, majeranku, tymianku, musztardy i chrzanu. Do tego wędruje wyciśnięty czosnek i starte na najmniejszych oczkach cebule oraz seler. Na koniec odrobina chilli. Skrzydełka marynujemy najlepiej całą noc w lodówce. Pieczemy na średnio rozgrzanych węglach ok. 1 h. Smacznego http://www.codogara.pl/2545/najlepsze-na-swiecie-skrzydelka-z-grilla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dla mnie ulubione skrzydełka to robione po chińsku. Towarzyszą mi od dawna i często je robimy. Polecam film z ich przygotowania w naszym wykonaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maksiu Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 nic nie przebije skrzydelek na slodko! Robimy marynate z miodu, sosu sojowego, papryki slodkiej i ostrej. Skrzydla przyprawiamy solą i pieprzem i całość zalewamy, wstawiamy do lodowki (najlepiej na całą noc). przed wylożeniem na ruszt warto je czasem przemieszać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.