Skocz do zawartości

Kruche Ciasteczka śmietankowe


Rekomendowane odpowiedzi

25 dag margaryny szklanka gęstej kwaśnej śmietany mąka- tyle ile się wgniecie tj. ok. 3 szklanki dżem Mąkę posiekać z margaryną, śmietaną i wyrobić miękkie ciasto, które powinno się rozwałkować cieńko bez podsypywania mąką. Wykroić szklaneczką krążki pełne i krążki z małą dziurką. Ciasteczka nakłuć widelcem. Blachę posypać cieńko mąką i ułożyć na niej ciasteczka. Piec około 10-15 minut w bardzo gorącym piekarniku. Po upieczeniu ostudzić. Na krążki całe nałożyć dżem i przykryć krążkami z dziurką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.