Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 27.06.2010 uwzględniając wszystkie działy

  1. Składniki: ciasto biszkoptowe: 9 jajek 1 szklanka maki krupczatki 1,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek kakao masa: 5 żółtek 1 szkl cukru cukier waniliowy kostka masła 1/2 l mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemnieczanej ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier, ucuerać do rozpuszczenia. dodać żółtka chwile ucierajać. delikatnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. wymieszać, piec ok 45 minut. masa: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, do tej masy dodać wymieszana mąkę pszenną i ziemniaczaną. zagotować mleko, nastepnie wlać utarte zółtka i całośc zagotować, dobrze mieszając by nie powstały grudki. ostudzic. zimny bubyń utrzeć z kostka masła. biszkopt podzielić na 3 częsci. Na pierwsza wyłożyć częśc masy, truskawki posypać drobnie pokrojana czekolade, nastepnie biszkopt, mocno przycisnąć. znowu dać mase i truskawki oraz czekodale pokrojona i biszkopt. na to posmarować masa, udekorować truskawkami oraz zalać galaretka.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.