Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 01.01.2011 uwzględniając wszystkie działy

  1. Gorąco polecam :mrgreen: rewelka :oops: SKŁADNIKI * dwie podwójne piersi z kurczaka * wegeta * olej * jajko * bułka tarta Każda pierś podzielic na trzy części, rozbić tłuczkiem, posypać wegetą. Panierować w jajku i bułce, piec na oleju jak tradycyjne kotlety. ZALEWA * dwie szklanki wody * 3 ziarenka ziela angielskiego * 2 listki laurowe * 1/3 szklanki octu * 4 łyczeczki cukru * troche soli Składniki zalewy zagotować. PRZECIER * 3 cebule * 1 marchew * mały przecier pomidorowy "Pudliszki" Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać marchew startą na drobnej tarce jarzynowej. Chwile przesmarzyć i dodać przecier. PODSUMOWANIE Gorącą zalewę połączyć z przecierem. NIE gotować. Kotlety ułożyć w naczyniu, zalać zalewą. Ułożyć następną warstwę kotletów, zalać zalewą. Gdy ostygnie wstawić do lodówki na całą noc. SMACZNEGO :shock:
    1 punkt
  2. Bułki z parówką przystawka na małe party lub urodziny dziecka Składniki • 5 dag drożdży • 2 jajka • 0,5 dl. oleju (50ml) • 1 łyżeczka soli • 2 dl.mleka (200 ml) • 2 łyżki cukru • 0,5 kg mąki przygotowanie Z drożdży ,mleka , oleju ,soli ,cukru i mąki zarabiamy ciasto ,formujemy bułki nadziewamy parówką (można tez posmarować środek bułki sosem do pizzy )., zostawiamy do wyrośnięcia pieczemy w temp.170 *C ok 10 min ,
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.