Skocz do zawartości

Ranking użytkowników

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 30.10.2015 uwzględniając wszystkie miejsca

  1. Podzielę się z Wami wypróbowanym przepisem, dzięki któremu kasza gryczana zawsze wychodzi sypka. 1.5 szkl kaszy gryczanej 3 szkl wody 1 jajko sól olej Kaszę wsypuję do miski, wbijam jajko i dokładnie mieszam. Następnie odstawiam na 30 min, żeby jajko na ziarenkach kaszy wyschło (co jakiś czas mieszamy). Nastawiam wodę, bo potrzebny będzie wrzątek. Rozgrzewam olej na głębokiej patelni, wrzucam kaszę i smażę ją na małym ogniu, ciągle mieszając i uważając, żeby się nie przypaliła (ok. 2 min). Zalewam kaszę wrzątkiem. Uważajcie na gorącą parę przy wlewaniu wody!!! Następnie solę i przyk
    1 punkt


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.