
cisowianka20
Smakowicze-
Liczba zawartości
12 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO cisowianka20
-
Tytuł
Nowy forumowicz
-
Ja zrobiłam Cielaczka wyszedł mi trochę inaczej. Nie jest to nic specjalnego. Takie tanie ciasto. Dobre jak nie ma co przegryźć do kawy. Dla gości nie za bardzo się nadaje. Na imprezy jest za zwykłe i nic specjalnego.
-
Tak jak mnie! Jest bardzo dobra tylko mało słodka. Jak pisałam wyżej to dodam 2 raz rodzynki i więcej cukru. Wtedy będzie lepsza.
-
Ciasto wlewa się warstwami nie miesza się w ogóle. Wstawia się na noc do lodówki na całą noc i rano się wyrabia ręką lub łyżką. Ja wyrabiałam ręką. Później wlano do blachy ciasto udekorować owocami i na to posypać kruszonką. To jest taka zwyczajna drożdżówka tylko bez mieszania i nie piecze sie odrazu tylko na następny dzień. Mi sie udała i jest pyszna. Tylko trochę za mało cukru i za dużo drożdży moim zdaniem. Drugim razem dodam więcej cukru, rodzynki i mniej drożdży. Wtedy będzie lepsza moim zdaniem. Pozdrawiam. Ps. Myślę, że Behatka1 pomogłam ci troszeczkę. Szkoda,że ci nie wyszło. Ja jest
-
wesele
-
nektar
-
Składniki 30 dag mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki lub od szynki)30 dag mięsa wołowego (najlepiej pręgi)jajkoczerstwa kajzerkacebulałyżka masła5 łyżek tartej bułkiolej do smażeniapęczek natki pietruszkisól, pieprz ziarnistyEtapy przygotowania Kajzerkę namoczyć w mleku lub w wodzie. Dobrze odcisnąć, rozdrobnić lub zemleć w maszynce. Oba rodzaje mięsa zemleć w maszynce z sitkiem o średnich oczkach. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody, drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle. Mięso przełożyć do miski. Dodać kajzerkę,
-
piękny tort mogę poprosić dokładny przepis tego tortu??
-
ciasto pyszne i ślicznie się upiekło. jest dosyć słodkie. po prostu pycha!!
-
Moja drożdżówka:)