UPIEC BISZKOPT Z 5 JAJ
KREM NA BISZKOPT:
1 GALARETKA WIŚNIOWA
1 BUDYŃ WANILIOWY
50 DKG. WIŚNI DRYLOWNYCH
2 SZKLANKI KOMPOTU WIŚNIOWEGO
2 ŻÓŁTKA
1/2 SZKLANKI CUKRU
1 I 1/2 KOSTKI MASŁA LUB MARGARYNY
WYKONANIE:
1 Szklankę kompotu wiśniowego zagotować i rozpuścić w niej galaretkę.
W drugiej szklance rozpuścić budyń i dodać 5-6 łyżek cukru.
Zagotować galaretkę z sokiem i wlać do niej budyń z sokiem.
Zagotować kruciutko.
Masło utrzeć z żółtkami na puszysty krem do tego dokładać po łyżce ciepłej masy.
Na końcu wymieszać z wiśnimi.
Gotową masę kładziemy na biszkopt.
Ostatnio piekłam i biszkopt przekroiłam na pół a masę dałam do środka.
PYCHA :) :roll: :D
zdjecie.php1.jpg
zdjecie.php.jpg