Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Niedzwiadu

Smakowicze
  • Zawartość

    40
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana Niedzwiadu w Rankingu w dniu 30 Sierpień 2010

Niedzwiadu posiada najczęściej lubianą zawartość!

Reputacja

2 Neutralny

O Niedzwiadu

  • Tytuł
    Stały bywalec
  • Urodziny 13.12.1991

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Wejherowo/Sopot
  1. Surówki

    surówki to już oklepany temat, chyba że w staropolskich restauracjach, co do niektórych poszczególnych dań mas\z surówkę ;)
  2. Nowa Kuchnia

    zamów sobie katalog stalglastu ( podstawowe wyposażenia kuchni) i tam masz ceny nowych produktów , a tak to najlepiej jest się załapać na sprzęt jak jakaś restauracja albo hotel się zamyka
  3. Czym Kroicie

    ja pracuję takim nożem http://www.swissknife.pl/produkt/157,Noz-kuchenny-Victorinox-dlugosc-ostrza-20cm-.html odrazu przypasował mi się do dłoni , idealnie wyważony, łatwy w ostrzeniu
  4. Pomocy:) Olej Czy Oliwa

    oliwa i olej z pestek winogron : mniejsza zawartość cholesterolu i dobry smak
  5. Kolorowa Galaretka

    serek homogenizowany z żelatyną :razz:
  6. Krewetki Na Ostro Z Szynka

    no to tak podniesiesz smak potrawy jak: czosnek pokroisz w cienkie plasterki a cebule nie zsiekasz tylko pokroisz drobno w kosteczke jak pomidory pokroisz to je odcedź, a najlepiej jak wyjmiesz gniazda nasienne, albo zastąpisz pomidorami suszonymi a z tego co widać jak dajesz pomidory na patelnię to muszą być odsączone bo jak nie odsączysz to będziesz miał wodę i krewetki z sosem słabo się połączą i dopraw to co masz na patelnie majerankiem i oregano, byle nie za dużo i będzie ok
  7. Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    pączka :razz:
  8. Smażenie Pieczarek

    bo z owocami i warzywami to jest tak że w sklepie jak już przyjeżdżają "świeże" to są one z drugiej - trzeciej ręki producent>dostawca>sklep, i nie wiadomo co ile spędziło i w jakich warunkach leżały.
  9. Marynata Do Baraniny

    sól pieprz musztarda sarepska/dijon czosnek tymianek
  10. Smażenie Pieczarek

    im świeższa pieczarka tym mniej ciemnieje :razz: i blanszowanie pomaga zachować kolor
  11. Jak Zrobic Risotto?

    do "tradycyjnego risotta" potrzebujesz: jedna obrana cebula oliwę/olej ryż arborio jedna szklanka(250ml = 200g)( proporcja 1szklanka ryżu dwie szklanki wody) bulion 1l 50 ml białego wytrawne/pół wytrawnego wina sól pieprz do smaku garnek minimum 2l z przykrywką podsmażasz na oliwie lub oleju cebulę pokrojoną w kostkę, dorzucasz szklankę ryżu, prażysz go i mieszasz przez 10 min poczym dolewasz 1/4 bulionu, przykrywasz ryż i odstawiasz na mały ogień mieszając go co jakiś czas, jak bulion odparuje dodajesz znów 1/4 bulionu i odparowujesz na małym ogniu, czynność powtarzasz dwu krotnie, pod koniec wlewasz wino i je odparowujesz. smacznego
  12. Sos Gorgonzola

    taki ten prosty to w śmietanie rozpuścić gorgonzole :)
  13. Smażenie Z Czosnkiem

    Cześć :) najpierw usmaż pierś potem dorzuć cebule i pod koniec czosnek :)
  14. Sposób Na Szybkie Obieranie Jajek

    hmmm mnie sie wydaje ze obierając w wodzie zrobiłbym to szybciej :)
  15. Czarny Barwnik

    naturalnym czarnym barwnikiem jest atrament z ośmiornicy :smile:
×