Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

AGA71

Smakowicze
  • Zawartość

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana AGA71 w dniu 26 Styczeń 2011

Użytkownicy przyznają AGA71 punkty reputacji!

Reputacja

1 Neutralny

1 obserwujący

O AGA71

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Płock
  • Zainteresowania
    muzyka,film,gotowanie,książka

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    3750712

Ostatnie wizyty

14737 wyświetleń profilu
  1. AGA71

    Gruszki w marynacie

    1 kg cukru 0,5 litra octu 0,5 litra wody Gruszki obrać ,pokroić na połowki lub ćwiartki.zagotować zalewę.Do gotującej się zalewy wkładać gruszki, trzymać w zalewie tylko do momentu zagotowania.Wkładać wraz z zalewą do słoików,odwracać, aby się zawekowały.Jest to bardzo prosty i bardzo tani przepis.Gruszki te wspaniale smakują do wszystkich mięs.Pozdrawiam!!!!
  2. AGA71

    Szpajza

    Bardzo ciekawy przepis, na pewno wypróbuję.Ale skąd ta dziwna nazwa, czy ona coś znaczy???Pozdrawiam!!!!
  3. AGA71

    Szpajza

    Bardzo ciekawy przepis, na pewno wypróbuję.Ale skąd ta dziwna nazwa, czy ona coś znaczy???Pozdrawiam!!!!
  4. Jeśli chodzi o majonezy to polecam gorąco KĘtrzyński.U mnie w domu innego nie używamy, no chyba ,że ewentualnie pomorski,ale to już nie jest to.A jeżeli chodzi o kielecki to muszę wypróbować.
  5. CHili con corne;1/2 kg mielonej wołowiny lub wieprzowiny,1 cebula,puszka pomidorów,puszka czerwonej fasoli,chili,pieprz,sól,przyprawa do dań meksykanskich/KAMIS/. Na oleju podsmażyć mięso rozdzielając widelcem,przełożyć do garnka,następnie dodać podsmazoną na oleju cebulkę,pomidory z zalewa/pokrojone/,i odsaczoną fasolkę.Chwilę dusić,przyprawić.Podawać z pieczywem.W "WASZYCH PRZEPISACH" znajdziesz też mój przepis na ZUPĘ MEKSYKAŃSKĄ bardzo podobnie się ją przyrzadza.Do chili możesz dac też puszkę koncentratu-będzie miało lepszy kolor i smak.SMACZNEGO!!!!!!!!
  6. Buraczki są rzeczywiście bardzo bardzo pyszne.Polecam wszystkim, u mnie w domu zajadają się nimi wszyscy a szczególnie moja 10-letnia córka. Pozdrawiam .Życzę smacznego!!!!!!!
  7. BISZKOPT:4 jajka,3/4 szkl.cukru,2 łyżki kakao,1 szkl. mąki tort.,2 łyżki oleju,2 łyżeczki proszku. Białko ubić,dodać cukier, żółtka,dalej ucierać,przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać-najlepiej łyżką-bardzo dokładnie, a na końcu dodać olej. Upiec,jeżeli jest za wysoki ,można go przekroić .Po wystudzeniu biszkopt nasączyć np. herbatą z cytryną. MASA:1 budyń śmietankowy duży,1/2 szkl. cukru,1 masło roślinne,2i1/2 szkl.mleka,2 śnieżki,8 łyżek capuccino śmietankowego/w proszku/,3 łyżeczki żelatyny,1/2 szkl. wody. Ugotować budyń w 1i 1/2 szkl. mleka i z 1/2 szkl. cukru,ostudzić.W 1 szkl. mleka ubić śnieżki,dodać do nich capuccino.Budyń zmiksować z masłem,następnie dodać do niego śnieżki.Zelatynę namoczyć w 1/2 szkl. wody,potem lekko podgrzać aby się rozpuściła,dodać do masy.Wyłożyć masę na biszkopt,na wierzchu posypać startą czekoladą.SMACZNEGO!!!!!!!
  8. AGA71

    Zupa Meksykańska

    1 kg mielonego mięsa-obsmażyć na patelni rozdzielając widelcem,a następnie przełożyć do garnka, 5cebul pokroić w półplastry ,przesmażyć i włożyć do mięsa, 1 puszka fasoli czerwonej razem z sosem-do garnka, 1 puszka pomidorów z sosem-pokroić i włożyć do mięsa, 1 puszka kukurydzy z sosem - do garnka, 1 puszka fasoli białej z sosem- dodać do garnka, słoiczek koncentratu pomidorowego, papryka słodka,sól,wegeta, pieprz, przyprawa meksykańska np.KNORR.Wszystko zagotować, na talerzu posypać żółtym serem/niekoniecznie/.SMACZNEGO!!!!!!!!!!!
  9. 1 szkl. cukru,1 cukier waniliowy,1 szkl. mleka, 2 jaja,1/2 kostki margaryny,3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki,3 łyżki kakao,2 łyżeczki sody,2 szkl.mąki,2 łyżeczki cynamonu. Jajka utrzeć mikserem, dodać cukier,cukier waniliowy,kakao,cynamon,dżem i sodę.Następnie dodać mleko,mąkę i na koniec rozpuszczoną margarynę.Piec na niedużej blaszcze/może być taka do keksa/ok.40-60minut.Ciasto zawsze się udaje,tak naprawdę nie ważna jest nawet kolejność w jakiej dodajemy składniki,ale uważam,że ta w której ja to robię jest najlepsza,bo ciasto zawsze jest smaczne i udane. Smacznego!!!!!!!
  10. okolo jednej trzeciej kalafiora ugotowac/nie rozgotowacza bardzo/, podzielic go na malutkie rozyczki,ułożyc na polmisku, na kalafior ulozyc ugotowane na twardo i pokrojone w kostke,lub w paski jajka.Na to polozyc majonez,na całej powierzchni,nastepnie pokrojony w kostke pomidor/bez pestek//2 sztuki/,potem ogorek zielony,ogorek kiszony,papryke-wszystko pokrojone w kostke.Posolic,popieprzyc,nie mieszać,to dopiero na talerzu.Wstawić do lodowki aby się schłodziło.Nie podaje ilosci skladników,bo to wg.uznania,może byc np. po 2-3 sztuki.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.