
Garfild
Smakowicze-
Liczba zawartości
6 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO Garfild
-
Tytuł
Nowy forumowicz
-
Ja lubie takie pieprzne potrawy, oczywiście byleby nie zabijały smaku właściwego. I ostre jedzenie poprawia samopoczucie.
-
Dla pewności używaj przegotowanej kranówki, bo przetrwalniki nie śpią :-( a jak wiadomo kranówka jest bardziej mineralizowana od większości nieodmineralizowanych wód mineralnych.
-
Ja używam kiśli, nadają kolor i smak zarazem. A barwnik do jajek raczej odradzam bo może popsuć smak.
-
raczej nie. Najlepiej pierw podpiecz spód potem dodaj ser i górną warstwę ciasta, wtedy góra się nie spali a dół nie nie dopiecze.
-
Składniki: słoiczek koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów szklanka wody łyżka oleju półtora łyżeczki cukru szczypta soli szczypta wegety, po około pół łyżeczki: bazylii, oregano, tymianku, czosnku, curry płaska łyżeczka chilli lub ostrej papryki. Sposób przyrządzenia: Do garnka wlewamy wodę, olej i wsypujemy cukier, sól i wegetę. Wstawiamy na mały ogień. Następnie dodajemy resztę przypraw . Gdy woda ze składnikami zacznie się gotować, dodajemy koncentrat pomidorowy po łyżeczce - ciągle mieszając. Koncentrat dodajemy do momentu uzyskania odpowiedniej gęstości. Na