Skocz do zawartości

Garfild

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Garfild

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Garfild

    Ostre Jedzenie

    Ja lubie takie pieprzne potrawy, oczywiście byleby nie zabijały smaku właściwego. I ostre jedzenie poprawia samopoczucie.
  2. Dla pewności używaj przegotowanej kranówki, bo przetrwalniki nie śpią :-( a jak wiadomo kranówka jest bardziej mineralizowana od większości nieodmineralizowanych wód mineralnych.
  3. Garfild

    Kolorowe Masy

    Ja używam kiśli, nadają kolor i smak zarazem. A barwnik do jajek raczej odradzam bo może popsuć smak.
  4. raczej nie. Najlepiej pierw podpiecz spód potem dodaj ser i górną warstwę ciasta, wtedy góra się nie spali a dół nie nie dopiecze.
  5. Składniki: słoiczek koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów szklanka wody łyżka oleju półtora łyżeczki cukru szczypta soli szczypta wegety, po około pół łyżeczki: bazylii, oregano, tymianku, czosnku, curry płaska łyżeczka chilli lub ostrej papryki. Sposób przyrządzenia: Do garnka wlewamy wodę, olej i wsypujemy cukier, sól i wegetę. Wstawiamy na mały ogień. Następnie dodajemy resztę przypraw . Gdy woda ze składnikami zacznie się gotować, dodajemy koncentrat pomidorowy po łyżeczce - ciągle mieszając. Koncentrat dodajemy do momentu uzyskania odpowiedniej gęstości. Następnie zdejmujemy sos z ognia i po wystudzenie podajemy do pizzy, zapiekanek lub drobiu. Smacznego! Dokładniej chyba się nie da bo składnik składnikowi nierówny. więc wahania są. Trzeba milon razy spiep**** żeby znaleźć dobey przepis.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.