Podaje przepis na moja ulubioną sałatkę.
Składniki:
- paczka paluszków surimi
- jeden ogórek szklarniowy (ten długi)
- pęczek koperku
- majonez - ilość wg uznania
- jedna zupka chińska ( najlepiej o smaku krabowym lub krewetkowym )
Do miski wsypujemy pokruszony makaron z zupki chińskiej oraz przyprawy z zupki.
Następnie trzemy ogórek na tarce prosto do miski - woda z ogórka spowoduje że makaron spęcznieje.
Rozmrażamy paluszki surimi - np za pomocą mikrofali.  Kroimi w kosteczki i dodajemy do reszty.  Siekamy koperek - nie żałujcie kopru, musi być go sporo. 
Następnie dodajemy majonez aby wszystko się połączyło. 
WAŻNE !!! - sałatka musi postać przynajmniej 3 godzinki w lodówce - na świeżo nie jest taka dobra. 
Dopiero jak makaron troche spęcznieje i smaki się przejdą to jest wypas. 
Sałatka należy raczej do tych "bardziej mdłych"  -  ale ja bardzo ją lubie - super smak ! POLECAM szczególnie dla osób które lubią owoce morza.
Jak ktoś lubi to mozna dodać oliwki zielone do załatki.