Skocz do zawartości

qca

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O qca

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. qca

    Kociołek Panoramixa

    Składniki - 1 litr wódki - dwa piwa - tani szampan - litr napoju energetyzującego - pół butelki syropu malinowego
  2. Zaczyn 105 gr zakwasu żytniego 105 gr letniej wody 135 gr mąki żytniej typ 2000 ciasto chlebowe 405 g mąki żytniej typ 2000 100 gr mąki pszennej chlebowej (typ 550)10 gr soli2 łyżki kminku330 ml wody
  3. Poniższe proporcje pozwoliły mi usmażyć kilkanaście placuszków, które wystarczyłyby na przekąskę dla trzech, lub na solidne danie obiadowe dla dwóch osób. ok. 400 – 500 gr miąższu z dyni (czyli połówka niedużej dyni pozbawiona skóry i pestek)2/3 szklanki mąki pszennejdwa jajkaprzyprawy: imbir, sól, pieprzdwie łyżki oliwy z oliwekolej do smażeniaSkładniki dodatku w postaci sosu pomidorowego dwa pomidory świeże lub z puszkiłyżka oliwy z oliwekłyżeczka octu winnego lub balsamicznegoprzyprawy: zioła, sól, pieprz
  4. pół kg śledzi mały słoik koncentratu pomidorowego 2 cebule łyżka oleju + 1/3 szklanki oleju 2 łyżki octu winnego albo sok wyciśnięty z 1 cytryny łyżeczka cukru 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego rodzynki Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin. Opłukać, osuszyć i pokroić je na mniejsza kawałki. Cebulę pokroić drobno i smażąc na łyżce oleju zeszklić na patelni. Dodać koncentrat, ocet winny, cukier, rodzynki, liście laurowe i ziele angielskie i 1/3 szklanki oleju. Gotować razem 2 minuty i zostawić do ostudzenia. Sos wymieszać ze śledziami.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.