Skocz do zawartości

lovefood

Nowi Smakowicze
  • Liczba zawartości

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O lovefood

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Składniki: Beczka śledzi – filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO 550 g 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki śmietany 18% 1 szklanka mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego Czarny pierz Olej Odsączamy filety śledziowe SEKO, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy olej jest już nagrzany, fo
  2. Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim SEKO 550 g 6 cytryn Średnia cebula czerwona Garść suszonych śliwek 80 g pestek słonecznika Świeżo zmielony, czarny pieprz Natka pietruszki Myjemy cytryny i sparzamy je gorącą wodą. Z jednej strony delikatnie przycinamy, aby stały stabilnie. Z drugiej odcinamy „kapelusze” tak, aby można było wydrążyć miąższ. „Kapelusze” zostawiamy do ozdoby, ostrym nożem wydrążamy środek cytryn, miąższ trzech z nich wykorzystamy do śledziowego farszu. Następnie filety śledziowe SEKO, cebulę i suszone śliwki kr
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.