Skocz do zawartości

evagosia

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O evagosia

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    1705598
  1. Hahaha!!! fajne! sympatyczne! super!
  2. evagosia

    Łosoś

    A ja bardzo lubie lososia pieczonego w piekarniku w filii aluminiowej. Jest to sposob najprostszy na swiecie i pysznie smakuje. Jak masz calego lososia to odetnij glowe i mozesz przeciac na pol jak jest duzy. Posyp go przyprawa do ryb i sola jak przyprawa jest bez soli, zawin dobrze w folie aluminiowa, dobrze zawin, szczelnie i do piekarnika. Temperatura nie za wysoka, zeby sie nie palil, proponuje 180 na pocztek, jak zacznie sie smazyc to zmniejsz na 120-130. Jak ci sie bedzie wydawac za malo daj 150. To wszystko zalezy od piekarnika. I czas pieczenia rowniez. Proponuje 40-50 min. My uwielbia
  3. Masa grysikowa: 750 ml mleka 5 lyzek kaszki manny ugotowac grysik, wystudzic. 1 kostke masla utrzec dodajac 20 dag cukru, 2 zoltka, cukier waniliowy i powoli po jednej lyzce wystudzony grysik ciagle ucierajac mikserem. (Ja dodaje rowniez jak mam dwie lyzki spirytusu, tak zawsze doradzala mi babcia, bo wtedy masa jest lepsza). Gotowa masa przekladam kruche placki z miodem. Najlepsze na drugi, trzeci dzien, jak nawilgnie.
  4. evagosia

    Murzynek

    Podobno ciasta czekoladowe sa ciemniejsze jak sie dodaje sode zamiast proszku, ale ja osobiscie czuje te sode, jej smak i dlatego wole proszek.
  5. Kruche z miodem przeklada sie masa grysikowa i nazywa sie takie ciasto Grysikowiec lub Czeskie ciasto. Polecam!
  6. Ja dodaje do wszystkich! Lubie jak ciasto pachnie wanilia!
  7. Zadne dokladanie owocow po pol godziny!!! Nie otwiera sie piekarnika jak sie ciasto piecze. Ciekawi mnie tylko z jakiego przepisu robilas to ciasto? Pewnie faktycznie bylo za rzadkie.
  8. evagosia

    Lasagne

    Jak to przypalasz makaron??? Sprobuj zmniejszyc temperature... Ja jak robie lasagne, to zawsze na poczatku przykrywam blaszke folia aluminiowa na jakies dwadziescia min, a potem odkrywam i zapiekam gora!!! Wychodza zawsze pyszne!!!
  9. Dwie margaryny na 3 szklanki maki to chyba za duzo...a moze wlasnie tak ma byc?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.