
cosmo
Smakowicze-
Liczba zawartości
8 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO cosmo
-
Tytuł
Nowy forumowicz
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
U mnie robiono to trochę w innej wersji. Etap do momentu ugotowania i utłuczenia wygląda tak samo. Następnie u mnie formowano kotlety i smażono po obu stronach tak jak kotlety mielone. Też jest naprawde super. Można to jeść jak to lubi z sosem, u mnie jedliśmy po prostu z cukrem. Co rejon to inaczej. Ja jeszcze jadałam z sosem tofii. Karmelizowałam cukier na patelce, następnie dodawałam śmietanę 30%. Jest poprostu super. Polecam spóbować. To jest wersja na słodko ale można z jakimś gulaszem z poprzedniego dnia.
-
Sałatka po prostu pycha. Na stole wsród gości zrobiła furrorę. Ja dodałam do niej zamiast papryki konserwowej sałatkę ze słoika książecą w zalewie octowej ( wodę odlałam i sałatkę odcisłam ) oraz trochę chrzanu jest wtedy ostrzejsza. Polecam naprawdę - jest suuuper!!!!!
-
Tak koniecznie po nasoleniu obedrzeć ze skóry!!!!!Są super.
-
Ja na sylwestra przygotowuje dość dużo dań ale nie może zabraknąć jako ciepłego dania mojego ulubionego: "Udka po amerykańsku" - są rewelacyjne podaje przepis ( na brytwannę) 10-12 łudek w zależności od wielkości słoik duży majonezu płatki kukurydziane Sposób wykonania: Udka na noc moczymy w większej misce lub garnku z solanką tak aby mięso trochę zesłoniało przez noc. Następnie myjemy udka pod bierzącą wodą i obdzieramy je ze skóry. Następnie przygotowujemy sobie brytwanne wyłożoną folią aluminiową do pieczenia. Płatki kukurydziane mielimy w młynku lub wkładamy w torebkę foliową i za
-
Świeże ciasto francuskie ostatnio pojawiło się w sklepach Biedronki. Nie robiłam z niego nic ale widziałam je.Pozdrawiam.
-
Ja makiełki robie w następujący sposób. Składniki: 0,5 kg maku paczka margaryny wedle uznania bakalie tj. rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa, suszone śliwki, morele, może być też odrobinę owoców kandyzowanych (jak kto lubi), 3 jajka skórka z cytryny (wcześniej sparzonej) miód - wedle uznania ale conajmniej trzy łyżki 3 czerstwe bułki cukier 0,5 litra mleka Sposób wykonania. Dzień wcześniej namaczam w wodzie mak. Ja sparzam wrzątkiem i tak zostawiam. Następnego dnia mielę go trzykrotnie. Następnie roztapiam margarynę, wrzucam zmielony mak, dodaje miód bakalie, skórkę cytrynow
-
Ja oryginalnie karpia, kapustę z grochem, drożdżowe pierogi z grzybami pieczone w oleju, makiełki, śledzie w wodzie śmietanowej, grzyby faszerowane, itp. Już się nie mogę doczekać tych przysmaków. Jeśl iznajdę przepis na te pierogi to jutro wrzucęna forum. Pozdrawiam!!! Podaje przepis na drożdżowe pierogi pieczone w oleju: 0,5 kg mąki 1 żółtko 2 dag drożdży sól, cukier do smaku Wszystkie składniki włożyć do misy i zarobić ciepłą wodą. Po uformowaniu miękiego ciasta, odkroić połowę i rozwałkować jak na tradycyjne pierogi.Wyciąć szklanką kułeczka i nakładać farsz - wg uznania - najlepszy grzy