Skocz do zawartości

Nika1990

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    21
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Nika1990

  • Urodziny 16.01.1990

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Wielkopolska

Nika1990's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Nika1990

    Śliwkowiec!

    A ja ponowie moje pytanie gdyz nikt mi nie odpowiedział :( Otóż mi również ciasto nie wyszło. Na brzegach prawie się spaliło, a na środku był zakalec.... Dlaczego tak się stało? Również robiłam wszystko według przepisu...
  2. Nika1990

    Śliwkowiec!

    Zrobiłam dzisiaj to ciasto... i niesety mi nie wyszło :grin: Również nie dodałam tego olejku, ale chyba nie w tym rzecz. Otóż ciasto po bokach się przypaliło, a na środku - zakalec !!! Dlaczego tak się stało :grin: ? Piekarnik miałam na 180 stopni, wszystko robiłam według przepisu...
  3. Nika1990

    Śliwkowiec!

    Chciałabym jutro upiec to ciasto...ale mam takie pytanie - czy ten olejek śmietankowy jest konieczny? Czy mogę zamiast niego użyć cukru waniliowego?
  4. Może to trochę głupie pytanie, ale jak mam poszatkować te jabłka? A mogę zetrzeć na tarce? Jeśli tak, to na małych czy dużych oczkach ?
  5. No witam witam :)

    Rzeczywiście mało tu osób w naszym wieku hehe :) Ale co tam ,nie przejmujmy się :)

  6. ooo witam:) Nareszcie ktoś w moim wieku;) Jak to dobrze ze nie jestem tu sama hehe;P pozdro=)

  7. Mój opiekacz ma teflonowe powierzchnie :) Ale był dosyć tani, więc możliwe że nie są one teflonowe, lecz "teflonowe" . Wiadomo o co chodzi ^^ A sposób z masłem wypróbuję przy najbliższej okazji ;)
  8. Ja ostatnio "odkryłam" bardzo szybki i prosty sposób na zrobienie polewy. Włozyłam czekoladę w dużych kawałkach do garnuszka, a to do mikrofalówki. Po dwóch minutach wyciągłam i rozmieszałam łyżeczką. Miałam śliczną, gęstą czekoladowa polewę ;) Bez obaw że coś się przypali(jakby to było w przypadku tradycyjnego rozpuszczania na gazie), bez żadnego dodatkowego tłuszczu ani mleka :)
  9. Witam :P To znowu ja i znowu z dziwnym problemem, jednak myślę że ma go sporo z nas. Chodzi mi o tosty "trójkąciki" robione w urządzeniu typu sandwich. Otóż prawie za każdym razem chlebek przywiera do urzadzenia, co później bardzo trudno jest umyć. Smaroanie urzadzenia tłuszczem nic nie daje. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby, na to by tosty nie przywierały ? Pozdrawiam :*
  10. A serków z jakiej firmy użyłyście? Aha i w przepisie pisze ze mają być 4 opakowania - ale o jakiej pojemnosci ?
  11. Nika1990

    Warstwowiec

    A czy to ciasto jest ogólnie proste w wykonaniu? Bo mam dopiero 17 lat i niewielkie doswiadczenie w pieczeniu. Czy myślicie ze mimo to moze mi wyjść ? Pozdrawiam ;*
  12. Mam taką ochotę na te bułeczki, że na pewno wkrótce je zrobię... Myślę nad nastepującym farszem, jednak nie wiem czy wszystko do siebie pasuje i proszę o radę: żółty ser, papryka, parówka pokrojona w kosteczkę, pieczarki z cebulką - czyli tak jak jest podane, tyle tylko że ta parówka :P Aha i jeszcze jedno pytanie, trochę z innej beczki : jak powinno się jesć takie bułki? Pozdrawiam :P
  13. Hmm no raczej równo jest wsadzona. A co do sernika: jakiej głębokości mają być te nacięcia i czy wzdłuż każdej krawędzi(czyli tak jakby dookoła?)
  14. Mam taki problem, otóż gdy piekę placki to z jednej strony blachy wychodzi wyższy, a z drugiej niższy...dlaczego tak się dzieje? Bardzo często jest tak w przypadku sernika...Bo rozumiem, że często z jednej strony przypiecze się bardziej niż z drugiej, jednak powinien chyba być prosty ? I tak przy okazji: jest jakis sposób na to by sernik nie pękał po upieczeniu?
  15. Ciekawy przepis :P A na ile naleśników średnicy 25 cm starcza?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.