Skocz do zawartości

ewelinka

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O ewelinka

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 07.06.1980

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Olkusz
  1. jestem nową obóbką na tym forum i ja też bym chciała wysyłać w swoich postach takie ładne obrazeczki lecznie moge dojść do tego jak to się robi. POMOCY!!!!!(emonki umię wstawić) :-D
  2. Hej Przemku! Ja też jestem tu niedługo i musze ci powiedzieć że jest tu naprawde ciekawie :-D
  3. Ja też uwielbiam chinszczyzne, oraz kuchnie świata.Spróbuj a napewno ci będzie smakowało. Zamiast sosu sojowego możesz dodać bulion w płynie( ten co kupuje się w butelkach), a ryż gdzy będziesz gotować podpraw kurkumą wtedy będzie żółciutki ( ja wsypuje kurkume na oko) a doprawić to możesz jeszcze łagodnym carry. I to chyba wszystko, więc życze ci smacznego :-D
  4. Wieprzowina z sezamem i brokułami Składniki: polędwicy wieprzowej lub schabu 1/2 kg brokułów (mogą być mrożone) 1/2 kg bulionu lub wody 1/2 l sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki dymki 3 szt ziaren sezamu 2 łyżki ostra papryczka czosnku 1 ząbek olej do smażenia Mąkę ziemniaczaną mieszamy dokładnie z bulionem i sosem sojowym i dodajemy poszatkowane cebulki razem ze szczypiorem. Mięso kroimy w kostkę (2 - 3 cm). Rozgrzewamy olej w woku lub dużej patelni i smażymy mięso z rozgniecionym czosnkiem 3 - 4 minuty, ciągle mieszając. Mięso wyjmuj
  5. Mięsko po chińsku Składniki: mięso wieporzowe 50 dkg porów 45 dkg papryka 20 dkg kapusty pekińskiej 20 dag ząbek czosnku 1 dkg bulion z kostki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyzka oleju 4 łyżki wódki 2 łyżki sosu sojowego może być maggi 3 łyżki białego octu winnego 1 łyżka imbiru, vegety 1 łyżeczka ostra papryka 1 szczypta sól ,pieprz miód 1 łyżeczka Mięso dokładnie umyj, osusz, pokrój w paski o szerokości 1 cm, oprósz mąką, zrumień na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Oprósz imbirem i vegetą, wlej połowę bulionu oraz wódkę. Duś pod przykry
  6. Smażona wołowina po seczuańsku Składniki: soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki oleju 3 łżeczki czosnku 2 ząbki mrożonych brokułów 25 dkg mrożonej marchewki 25 dkg wody 3/4 szklanki masła orzechowego (z orzeszków ziemnych) 1/4 szklanki wołowiny moze byc polędwica 1/2 kg Danie rodem z Seczuanu, ale złagodzone specjalnie dla Europejczyków. Kto lubi, może dodać szczyptę chili, będzie bliżej oryginału Pokrój mięso w poprzek włókien na cieniutkie plastry. Oprósz 1/4 łyżeczki soli i taką samą ilością pieprzu. Na patelni rozgrzej 2 łyże
  7. naprawde było super polecam wszystkimale trzeba troszke nasmarować cukinie przyprawami :-D
  8. mam bardzo dobry przepis na SERNIK BANANOWY ale nie ma przepisu na spód, (świetnie gotuje lecz pieczeniem bawię się niedługo) wydaje mi się że pasuje tu spód z ciasta kruchego ale nie mam doprego i sprawdzonego przepisu.Oto przepis: Sernik bananowy - 1 kg tłustego sera twarogowego - 2 banany (40 dag) - 8 jajek - 1 szklanka miodu - 20 dag rodzynek - 10 dag wiórków kokosowych (niekoniecznie) - po 1 esencji waniliowej - pomarańczowej i cytrynowej; do przygotowania formy: 1 łyżka margaryny - 1 łyżka bułki tartej Sposób przyrządzania: Rodzynki opłukać i osuszyć. Banany ob
  9. W niedziele jade z moją rodzinką do Zakopanego a właśnie dowiedziałam się że nasza kajpka chinska została zamknięta. Może ktoś zna jakieś miejsce gdzie można niedrogo i dorze zjeść najlepiej w centrum zakopanego :razz:??:
  10. Hej!!! Mój mąż ma niedługo urodziny i chciałabym mu zrobić smaczną niespodzianke tz sajgonki ale poszukuje naprawde sprawdzonego przepisu. Prosze o pomoc :razz:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.