Ciasto na forme o srednicy 26cm.
4 jajka
4 lyzki cukru
1 cukier waniliowy maly
to wszystko ubic na dosc sztywna mase,dodac do tego:
4 lyzki maki
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
ostroznie wszystko wymieszac,wlac do formy i piec w nagrzanym piekarniku 180° okolo 15-20min:
Masa
puszka brzoskwin okolo 820g
puszka gruszek okolo 820g
2 paczki budynu waniliowego
sok z gruszek zlac do garnka okolo 1/4 litra dodac troche brzoskwiniowego soku i wody aby bylo 1/2 litra,
owoce pokroic na male kawalki,
na soku z owocami ugotowac budyn ale bez cukru i odstawic do wystygniecia.
Zimna mase wlozyc na biszkopt,wstawic do lodowki na okolo 2 godziny,potem:
3 kubki smietany(200ml jedna) kremowki
3 cukre waniliowe
3 paczki smietana-fix
to wszystko ubic i wylozyc na mase budyniowa,na gore mozna polec eierlikier i posypac czekolada.
Smacznego