Skocz do zawartości

aneczka28

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O aneczka28

  • Urodziny 23.11.1979

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Rębielice Szlacheckie
  • Zainteresowania
    Kuchnia, muzyka, sport

aneczka28's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. aneczka28

    Wiśnióweczka

    W tym sęk że nie da rady bez liści. Liście nadają wiśnióweczce smaczek oprócz wiśni oczywiście.Trzeba czekać do lata.
  2. Nie znam dokładnie proporcji bo jadłam tą sałatkę na Sylwestrze,ale zrobiłam ją w sobotę i wyszła bardzo dobra. Tak więc potrzeba: 1 por przekroić na pół i pokroić w paseczki 1 puszka ananasa( niedałam całej puszki w puszce zostały 3-4 krążki) ok 10 plastrów dowolnej kiełbaski kanapkowej (ja dałam drobiową) pokroić na mniejsze kawałki majonez + jogurt naturalny wymieszać tak 0,5/0,5.ale możecie dać wg własnego uznania i wymieszać z sałatką. Mam nadzieję że nie zdublowałam przepisu.
  3. Basiu fajny ten przepis i chyba skorzystam.Mam ochotę je zrobić. Dam znać jak wyszły. Serdecznie pozdrawiam :smile: Ania
  4. Do tej wiśniówki potrzeba 1,5l wody można dać 2l (wtedy będzie słabsza) 150 liści z wiśni 150 wiśni 1kg cukru 2 dag kwasku cytrynowego 0,5l spirytusu Wiśnie z liśćmi gotujemy ok 0,5 godz. odcedzamy dodajemy cukier i kwasek. Po ostudzeniu dodajemy spirytus. Rozlewamy do butelek. Można pić od razu ale lepiej niech składniki się przegryzą :P dajmy 24 h. Ja zamrażam sobie 2 porcje liści i wiśni żeby móc zrobić właśnie teraz ten trunek. Naprawdę polecam.
  5. aneczka28

    Biedronka

    Upiekłam to ciacho w sobote było pycha ale jak zaczynałam robić to myślałam ze kicha to ciasto białe bo gniotę i gniotę i nic KRUSZONKA ale wzięłam się w pas i zagniotłam. Pozdrawiam Ania
  6. Witam wszystkich ;) Bardzo sie cieszę że ciasto i posmakowało i się udało. Ja osobiście często je robię bo naprawdę raz dwa się robi a przy dzieciach tego czasu brakuje. Pozdrawiam ciepło ;) ;)
  7. Witam. Miałam na myśli matiasy w zalewie octowej (stąd kwaśne) Mam nadzieję że będą smakowały. Serdecznie pozrawiam.
  8. 2 szkl.mąki 12 dag masła 2 jajka 9 łyżek cukru po 1 łyżeczce proszku do piecznia i sody 4 łyżki mleka 4 banany(80dag) Banany obrać,rozgnieść widelcem.Mąkę wymieszać z proszkiem.Sodę wymieszać z mlekiem.Masło utrzeć z cukrem,dodając po 1 jajku a następnie cały czas ucierając dodawać mąkę,banany,i mleko z sodą. Ciasto wlać do keksówki i piec 35min. w piekarniku nagrzanym do temp.180*C. Raz dwa i ciacho na popołudniową kawkę gotowe ;) .
  9. Upiec biszkopt z 5-6 jaj ;) i przekroić na pół. Placek kokosowy: 5 białek ubitych ze szczyptą soli 3/4 szkl.cukru 2 paczki wiórek kokosowych Pod koniec ubijania białek dodać cukier a na końcu wiórki i wymieszać łyżką. Piec 20-30 min na folii aluminiowej w temp.200*C. Wystudzić. Krem: 1,1/2 szkl.mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemiaczanej 3/4 margaryny 1/2 szkl.cukru cukier waniliowy Szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W 1/2 szkl.mleka rozpuścić obie mąki i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wrzucić po kawałku margaryny i zmiksować. Przekładać ciepłą masą biszkopt-masa-placek kokosowy-masa-biszkopt. Można polać polewą lub roztopioną czekoladą. Nie podawałam przepisu na biszkopt bo chyba każdy wie jak go zrobić.Ale jeżeli ktoś nie wie to chętnie napiszę. ;) U mnie tym ciastem sie zajadają a zwłaszcza dzieci. SMACZNEGO :)
  10. 0,75 dag śledzi kwaśnych 0,5 kg cebulki 0,5 kg pieczarek 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano, po pół łyżeczki bazylii i majeranku olej do smażenia przyprawy:jarzynka,sól,pieprz Zioła można dać w różnych proporcjach. Ja daję więcej oregano bo ma wyrażisty smak. Cebulkę oraz pieczarki podsmażyć z przyprawami i każde osobno. Śledzie pokroić w paski. Podsmażoną cebulkę z pieczarkami razem połączyć,dodać śledzie,zioła i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i wstawić do lodówki żeby sałatka przeszła ziołami. To mój debiut na forum. Dziękuję za pomoc ANNAK
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.