Skocz do zawartości

p.p.

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia p.p.

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. troche pozno pisze, ale dopiero co zobaczylam, a poza tym jestem tu nowa :) otoz: x - liczba dni y - ilosc jablek, ktore zostaly w hurtowni to y=15000kg (15t) - 120 kg*x dziedzina to teoretycznie zbior licz rzeczywistych, choc jesli mowimy o dniach to nie ma czegos takiego jak 1,25 dnia wiec powinno byc zbior liczb naturalnych do momentu poki te jablka sie nam nie skoncza (bo nie moze byc w hurtowni -50kg jablek :P ), a do punktu c wystarczy podstawic jako y=0 i wtedy wyliczyc x pozdrawiam
  2. p.p.

    Zupa Z Topionego Sera

    moze sprobuje twego przepisu, bo jest ciekawy...ja robie inaczej, w bulionie rozpuszczam ser topiony, najlepiej zloty ementaler (czy jakos tak) dodaje calkiem sporo czosnku (chyba ze ktos nie lubi wtedy mniej) posiekanego, a jak nie mam to nawet granulowany choc ma wtedy troche inny smak i zapach, oraz doprawiam zziolami prowansalskimi, w oddzielnym garnku gotuje makaron i tyle. przepis mi podala kiedys moja byla wspollokatorka, od tamtej pory szaleje za ta zupa :P jest tania i smaczna :)
  3. witam, co do ryb, ktore po rozmrozeniu sie rozplywaja...polecam pakowane (choc moze przez to sa drozsze, nie wiem) poniewaz na nich producent zamieszcze ile jest wody w procentach, zazwyczaj kolo 20%. a co do przepisu, to bardzo smaczna jest ta zapiekanka, choc ja ja troszke inaczej robie, chociazby wpierw smaze rybe w panierce z maki i jajka :) a dzis planuje zrobic grenadiera...mam nadzieje ze mi wyjdzie, bo jeszcze nigdy go nie robilam :P pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.