Skocz do zawartości

Jesi

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    kujawsko-pomorskie

Osiągnięcia Jesi

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jesi

    Princessa

    :-( :-( :-( Zrobiłam, jadłam... przepyszna ta princessa. Szczerze polecam wszystkim. Moj syn ma na koniec grudnia 18-stkę i na pewno to ciasto będzie miało wielkie powodzenie wśród gości. A zawsze lubię ich zaskoczyć czymś nowym :-( :-( Dziękuję.
  2. :mrgreen: Witaj Żyjątko! Fajna ksywka ! Zapraszamy do gotowania z nami :lol: :roll: :grin:
  3. Jesi

    Zupa Pieczarkowa Z Pulpetami

    Pycha ta zupa !!! Brakuje mi pomysłów na zupy, a zapomniałam o pieczarkach. Dzięki :eek:
  4. :-D :P :eek: Cześć Margerytko !!! Ja też jestem nowa !!! Ale już Ci powiem, że fajnie tu jest !!! Fajne przepisy !!! Brakuje dnia, by wszystkie interesujące spróbować. Same pyszności ! Każdy znajdzie coś dla siebie w każdej kategorii. Pozdrawiam i życzę miłego pichcenia. :eek: Jesi.
  5. Dziękuję za miłe powitanie !!!!!!!!!! ;) Zapraszam do słodkości na jabłecznik z bitą śmietaną !
  6. To mój pierwszy przepis dla Was. Mam pyszne przepisy ale większość tu już jest! Dziękuję za wszystkie Wasze propozycje. Skorzystam z bardzo wielu ;)) 1. Upiec biszkopt z 4 jaj (taki jak Wam najłatwiej) ja robię tak: 4 jajka 15 dag cukru 5 dag mąki tortowej 10 dag mąki ziemniacz. 1 łyżeczka proszku do piecz. 2. Na zimny biszkopt wyłożyć duży słoik musu jabłkowego (gdyby był za rzadki proponuję zagęścić go przed wyłożeniem żelatyną ale na tyle aby sok z tego musu jeszcze lekko nasączył biszkopt) 3. Na mus przygotować masę śmietanową: 4-5 łyżeczek żelatyny rozrobić w odrobinie zimnej wody a jak napęcznieje połączyć z 1/3szkl gorącego mleka wymieszać do rozpuszczenia 0,75 l. śmietany kremówki ubić z 1 małym cukrem waniliowym i dodać ciepłą żelatynę dalej ubijając Wylać na mus. 4. Całość przykryć zieloną galaretką. Jeśli komuś śmietana będzie mało słodka to zawsze można dodać cukru wg uznania. Życzę smacznego i pozdrawiam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  7. Dopiero się Was uczę i bardzo mi się tu podoba. Tyle smaczności !!! Uwielbiam gotować, choć ostatni mało jadam, a właściwie tylko smakuję to co szykuję dla rodzinki. Właśnie zrzuciłam 20kg i staram się to utrzymać. nie mogę się jednak oprzeć gotowaniu, więc cieszę się, że Was znalazłam i dzięki temu mogę uraczyć czymś nowym i pysznym moich głodomorków. Mam nadzieję, że ja też się komuś przydam, bo mam parę fajnych przepisów, ale jeszcze muszę tu dłużej posiedzieć i popatrzeć, żeby się nie powtarzać. Pozdrawiam smacznie ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.