Skocz do zawartości

natallia

Smakowicze
  • Postów

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia natallia

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Mój brat odcedził kiedyś makaron z rosołu – śmieje się z tego do dziś cała rodzina , a on chciał po prostu pomóc w kuchni. Mąż robił z jakiegoś przepisu od kolegi lasanie ze szpinakiem i wypłukał szpinak pod wodą szkoda tylko, że to był ten mrożony z sosem serowym. Pamiętam, że zjedliśmy wtedy na kolację kupną pizze. Mąż już nie przyrządza potraw ze szpinakiem. ( w przepisie chodziło o świeży szpinak )
  2. Placki ziemniaczane z farszem. Kupuje gotowa mieszanka z warzyw woskich – frosty i dodaje smażonej kiełbaski toruńskiej. Bardzo szybkie i smaczne.
  3. natallia

    Zupy

    Zup nigdy nie mroziłam ale sam wywar jak najbardziej. Zupa ze śmietaną mogła by się zepsuć , polecam ci mój sposób rozmrażam wywar i dodaję te składniki w zależności jaką chcę mieć zupę. Ostatnio do wywaru dodałam przecier pomidorowy , czerwone warzywa na patelnię i śmietanę była pyszna pomidorowa.
  4. Hej, pyszne te cannelloni – rewelacja! Ja zawsze robiałam z innym farszem : opakowanie rurek, 0,5 kg mielonego i 1 opakowanie szpinaku z sosem serowym – też polecam, ale tem twój - palce lizać.
  5. Podaje przepis na dobre i proste danie. Składniki: 1 opakowanie Włoskich warzyw z sosem 1 opakowanie Ciasta francuskiego olej sól Przygotowanie: Warzywa poddusić na patelni w niewielkiej ilości oleju, posolić do smaku. Ciasto bardzo cieniko rozwałkować, pokroić na prostokąty. Na środku każdego prostokąta nałożyć trochę nadzienia warzywnego i zwinąć w rurkę, końce rurki skleić. Zapiekać przez 15-20 minut w piekarniku, aż się zezłocą. Smacznego;-)
  6. Witajcie, może zna ktoś z was kilka sprawdzonych przepisów na wytworne dania wegetariańskie? Za parę dni czeka mnie wizyta gości nie jedzących mięsa szczególnie chodzi mi o coś eleganckiego na sobotnią kolację.
  7. Cześć isiaczek, wypróbowałm twoj przepis i napawde bardzo dobre - wybralam wersje bez sosu bo podawalam z mrożonką frosty w ktorej jest już sos, takie warzywa wloskie z sosem. Dobry di etetyczny zestaw, ja zawsze robilam z serem camember w sezamie, ale teraz mam alternatywe. Dzięki za pomysł. :D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.