Skocz do zawartości

Nugat czekoladowy


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

150 g miodu płynnego, 250 g cukru, 200 g kakao, 2 białka, 500 g orzechów laskowych przygotowanie: Miód utrzeć z cukrem na ogniu, aż się zakoloruje, przestudzić.Ubić z białek pianę i dodać do miodu. Wymieszać kakao z niewielką ilością wody (na ogniu) i dodać razem z mielonymi i przyrumienionymi orzechami do miodu. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać całość do płaskiej formy wyłożonej papierem woskowym. Odstawić na 2 godziny do lodówki, pokroić. smacznrgo !!!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.