Krakusia Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Pieczone pierożki Ciasto: 30 dkg zmielonego sera białego, kostka margaryny, 1,5 szklanki mąki (lub trochę więcej). Nadzienie: kawałki owoców, powidła lub dowolne Wyrobić ciasto, cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Ułożyć nadzienie i skleić pierożki. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec na złoty kolor 20-30 minut w temp. 180 st C. Popruszyć cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.