zima1991 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Polecam przepis na grzanki z jajkami i wędliną. Genialnie nadają się jako śniadanie. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Składniki: 4 kromki chleba, 4 jajka, wędlina- najlepiej szynka, szczypiorek, mozzarella, olej, przyprawy. Z każdej kromki wydłubujemy miąższ, wrzcamy na rozgrzaną patelnie i przysmażamy z dwóch stron. Do środka każdej kromki wbijamy jajka i dodajemy szynki. Smażymy aż jajko się zetnie(u mnie trwa to około 5minut). na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella i szczypiorkiem. Źródło Cytuj
Spoon Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Ja robię sobie tosty z jajek, gdy mam już nie za bardzo świeże pieczywo.. U mnie to wygląda tak: roztrzepuję 2 jajka, dodaję startego sera, pieprz, sól morska i maczam w tym pieczywo z obu stron i albo można na patelni podsmażyć lub wsadzić do piekarnika :) Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Fajny i smaczny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa 🙂 Cytuj
Spoon Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Dokładnie można też zrobić opcję na słodko z cukrem i cynamonem i na to dźem :) Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Słodka wersja też mi się podoba - dzięki 🙂 Cytuj
makagn82 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Super pomysł, wykorzystam jutro na śniadanie :D Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 pomysł na czerstwy chleb w dechę - chyba nawet odłożę kilka kromek by wypróbować :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi