Skocz do zawartości

makagn82

Nowi Smakowicze
  • Liczba zawartości

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Kraków
  • Zainteresowania
    gotowanie, słuchanie muzyki, jazda na rowerze

makagn82's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Cukinię koniecznie trzeba odsączyć, bez tego ani rusz. Najpierw zetrzeć ją na tarce, potem posolić i wymieszać i odstawić na 15 min niech puści sok.
  2. jeżeli dzieci nie chcą czegoś jeść to warto tę potrawę jakoś urozmaicić - na przyład, aby była wielokolorowa :) czyli pasta nie może być jednolita - niech będą tam zielone, czerwone, żółte elementy - np. szczypiorek, rzodkiewka, papryka czerwona, papryka zielona, papryka żółta.... od razu będą zainteresowane i zjedzą
  3. ja na ciasto francuskie daję roztrzepane jajko, pokrojoną cebulę, tymianek oraz pieprz i sól i do piekarnika - po chwili mam pyszną przekąskę, którą każdy lubi :)
  4. Super pomysł, wykorzystam jutro na śniadanie :D
  5. ja zamiast kiszonych ogórków daję konserwowe - lepiej smakuje pasta. poza tym warto dodać też rzodkiewkę i łyżeczkę koncentratu pomidorowego, jak ktoś chce aby pasta była zabarwiona na czerwono :)
  6. polecam dodać do tego również 1 por, będzie lepiej smakowało :) Ja taką zupę podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi - wyśmienicie smakuje :) oczywiście na talerzu dodaję jeszcze łyżkę jogurtu naturalnego :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.