Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis dla dwóch osób.

Składniki:

1 bulwa kopru włoskiego
300g makaronu
50g rukoli
2 łyżki śmietany 35%
1 ząbki czosnku
skórka z ½ cytryny
oliwa z oliwek
parmezan
sól
pieprz

Przepis Kulinarny:
Pokrój koper włoski wzdłuż na cienkie paski wycinając twardy rdzeń oraz pokrój bardzo drobno czosnek.

Postaw patelnię na niewielki ogień, dodaj łyżkę oliwy oraz wrzuć przygotowany koper włoski i czosnek.

W tym samym czasie wstaw garnek z osoloną wodą i ugotuj makaron.

Gdy do ugotowania makaronu pozostało 2 minuty dodaj do kopru włoskiego śmietanę, oraz połowę rukoli.

Wymieszaj wszystko, spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem.

Odcedzony makaron przenieś na talerze i dodaj przygotowany sos z koprem włoskim.

Przed podaniem posyp danie startą skórką z cytryny oraz startym parmezanem.

http://www.meskakuchnia.com/przepisy-kulinarne/dania-glowne/makaron-koper-wloski-rukola

post-30698-0-09671500-1392800582_thumb.j

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.