homie 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2014 Nie wiem czy można to nazwać przetworem, ale czy robicie? Ja teraz postanowiłam zalać oliwą pomidory z bazylią, żeby była aromatyczna, idealna np. do caprese czy innych sałatek albo włoskich przekąsek. Mieszanę wykonałam w szklanej butelce oczywiście. Słyszałam też np. do zalewaniu skórek cytryny, która pasuje do ryby. Robicie takie? Jakie jeszcze można zrobić połączenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meskakuchnia 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2014 Uwielbiam aromatyzowaną oliwę ;). Do oliwy dodaje rozgnieciony rozmaryn, orzechy włoskie, chili lub czosnek z odrobiną skórki z cytryny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
homie 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2014 Super pomysł z tymi orzechami! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monikakuchar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Grudzień 2018 Oliwa ma tylko jeden minus..... 800 kcal w 100 ml czyli 1/2 dziennego zapotrzebowania na kalorie, więc z tą oliwą bym nie szalała:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach