-
Liczba zawartości
13 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO homie
-
Tytuł
Nowy forumowicz
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Toruń
-
Makaron Z Sosem Serowo-Truskawkowym
homie odpowiedział kali_jesc_kali_pic na temat - Potrawy wegetariańskie
A twaróg będzie do tego dobry? -
Lubicie Sangrię? Szkoda że u nas w barach jest tak rzadko spotykana, widziałam tylko w barach tapas i Zapiecku. Będąc w Hiszpanii zdziwiłam się, jak mi kelner w lokalnej restauracji powiedział, że Sangrię to głównie u nich turyści piją, normalnie to tylko wino do obiadu. A Wy co myślicie?
-
Spróbowałam przepisu, zapiekanka wyszła świetnie ;) Ogólnie zapiekanki to zawsze świetny pomysł na obiad, wiele osób się naraz naje. Ostatnio gościłam przyjaciół wegetarian, przyrządziłam im zapiekankę z warzywami w multicookerze według przepisu z książki kucharskiej redmonda, wyszła mega, a się nie napracowałam przy tym! xD
-
Super pomysł z tymi orzechami! :)
-
Chrupiące Rogaliki Nadziewane Parfait Z Łososia I Suszonymi Pomidorami
homie odpowiedział kucharka35 na temat - Dania główne
Też jestem ciekawa, ja znam to określenie jako mrożony deser w wysokim kieliszku :)- 6 odpowiedzi
-
- rogaliki
- parfait z lososia
-
(i 3 więcej)
Oznaczone tagami:
-
A ja robię nacięcia w bagietce, smaruję takim masełkiem w środku i wkładam całość do piekarnika :) Super grzaneczki wychodzą :)
-
Polecam przykrywać taki chleb ściereczką, dłużej zachowuje świeżość i miękkość niż luzem w chlebaku lub w folii (a kysz!)
-
O tak, domowe pączki to jest to! Nie umywają się do kupnych, w kupnych jest za mało nadzienia :) Robię z reguły mniejsze pączki ale z dużą ilością różnego nadzienia - krem orzechowy, róża, konfitura pomarańczowa z imbirem, budyń itp :) A na wierzch polewa z gorzkiej czekolady i zupełnie nowy pączek :D
-
Nie wiem czy można to nazwać przetworem, ale czy robicie? Ja teraz postanowiłam zalać oliwą pomidory z bazylią, żeby była aromatyczna, idealna np. do caprese czy innych sałatek albo włoskich przekąsek. Mieszanę wykonałam w szklanej butelce oczywiście. Słyszałam też np. do zalewaniu skórek cytryny, która pasuje do ryby. Robicie takie? Jakie jeszcze można zrobić połączenia?
-
Makaron cannelloni zalewam wrzątkiem i uzupełniam farszem z podsmażonego szpinaku z kawałkami brokułów, przyprawiony do smaku (ja używam soli, wyciśniętego czosnku i pieprzu), do tego mieszkam z kawałkami sera fety jeszcze na patelni, można jeszcze dołożyć pora (moja mama daje, ja nie lubię). Całość układam piętrowo w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem beszamelowym, całość posypuję startym serem i piekę w 200 stopniach przez pół godziny. Prosta, szybka i przepyszna zapiekanka wychodzi :)
-
Super pomysł, do tej pory znałam tylko opcję ze szpinakiem dla wegetarian. Dzięki!