Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ra_szymczak

Pasta Jajeczna Z Kiszonymi Ogórkami

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju kanapek. Ma idealną konsystencję a dzięki ogórkom również ciekawy smak.

 

Składniki
 
 
- 6 jajek
- cebula
- 2 ogórki kiszone
- 10 dag sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- ½ małego jogurtu naturalnego
 

  

Wykonanie
 
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Cebulę obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać. Jajka ,cebulę, ogórki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać szczypiorek, majonez i jogurt. Doprawić do smaku. 
 
Filmik jak przygotować pastę krok po kroku Pasta...
 
Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja zamiast kiszonych ogórków daję konserwowe - lepiej smakuje pasta. poza tym warto dodać też rzodkiewkę i łyżeczkę koncentratu pomidorowego, jak ktoś chce aby pasta była zabarwiona na czerwono :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

konserwowe ogórki są ok ale jednak kiszone nadaję tej paście tego charakterystycznego kwaśnego smaku a o to tu chodzi - konserwowe nie mają takiej "mocy" :). Ale pomysł z rzodkiewką ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.