Skocz do zawartości

Pasta Jajeczna Z Kiszonymi Ogórkami


ra_szymczak

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju kanapek. Ma idealną konsystencję a dzięki ogórkom również ciekawy smak.

 

Składniki
 
 
- 6 jajek
- cebula
- 2 ogórki kiszone
- 10 dag sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- ½ małego jogurtu naturalnego
 

  

Wykonanie
 
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Cebulę obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać. Jajka ,cebulę, ogórki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać szczypiorek, majonez i jogurt. Doprawić do smaku. 
 
Filmik jak przygotować pastę krok po kroku Pasta...
 
Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące później...

ja zamiast kiszonych ogórków daję konserwowe - lepiej smakuje pasta. poza tym warto dodać też rzodkiewkę i łyżeczkę koncentratu pomidorowego, jak ktoś chce aby pasta była zabarwiona na czerwono :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.