ra_szymczak 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Sierpień 2014 Prosty i szybki w wykonaniu deser przypadnie do gustu nie jednemu małemu łakomczuszkowi a dzięki nucie cynamonu mimo upałów wracają wspomnienia o świątecznych piernikach babci. Składniki - 3 jabłka - 3 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżeczki cynamonu Wykonanie Do garnka wlać ½ szklanki wody, dodać sok z cytryny, cukier oraz cynamon. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w dużą kostkę i wrzucić do wrzącego syropu. Gotować ok.10 minut pod przykryciem aż jabłka będą miękkie a część płynu odparuje. Podawać gorące. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Sierpień 2014 Smaczne, dobre dla małych dzieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ra_szymczak 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2014 moja córeczka w momencie zmiotła całą porcję z talerza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach