Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ra_szymczak

Udko Kurczaka Duszone W Piwie Z Musztardą I Miodem

Rekomendowane odpowiedzi

Połączenie piwa, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi.

 

Składniki

 

- 1 kg udek kurczaka

- 1 średnia cebula

- szklanka jasnego piwa

- 2 łyżki miodu

- 2 łyżki ostrej musztardy

- sól, pieprz

- szczypta pieprzy cayenne

- szczypta zmielonego kminku

- olej do smażenia

 

Wykonanie

 

Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor. Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek.  Tak wymieszane składniki wlać do patelni z udkami. Gdy całość się zagotuje, zmniejszyć ogień, przyprawić solą i pieprzem i dusić ok. 30 minut.

 

Zdjęcia potrawy znajdziecie tutaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.