ra_szymczak Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Prosta w wykonaniu zupa krem zaspokoi nasz apetyt na sycący obiad oraz dostarczy nam porcję zdrowych witamin. Składniki - 1 brokuł - 1 średnia cebula - 2 – 3 ząbki czosnku - 3 średnie ziemniaki - 1 l bulionu warzywnego - sól, pieprz - 1 łyżka oliwy Wykonanie Posiekać cebulę, ziemniaki pokroić w małą kostkę i razem z cebulą podsmażyć na oliwie aż cebula się zrumieni. Do ziemniaków i cebuli wlać bulion. Włożyć podzielone na różyczki brokuł i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić. Gotować ok. 15 minut, pod koniec gotowania dodać ser. Wystudzić i zmiksować. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunia_ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Smaczności :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dokładnie, teraz brokuły są świeże, urodne to trzeba będzie się skusić :) Mniam! Ps. Dzieci nazywają taką zupkę - zupką Shreka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja też zawsze dodaję ziemniaczki do zupki krem z tego właśnie powodu, że fajnie zagęszczają, i właśnie dzisiaj gotowałam zupkę krem, i też zieloną, ale ze świeżego zielonego groszku - mniam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marikka Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Moje dziecko uwielbia taką zupkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra_szymczak Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 no na razie dla mnie jest to jedyny sposób na przemycenie większej ilości warzyw do diety córeczki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi