Skocz do zawartości

Sernik Z Rosą


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Sernik z rosą Składniki: Ciasto: 25 dag mąki 15 dag margaryny 2 żółtka 1 jajko 10 dag cukru pudru 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 1 kg sera białego przekręcić przez maszynke 2 cukry waniliowe 1/2 szklanki oleju 3 szkalnki mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe Pianka: 4 białka 1 szklanka cukru Sposób wykonania: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiac przez sito do miski. Dodać miękką margarynę, żółtka, jajko i cukier. Zagnieść ciasto. Ciastem obkladać boki i spód blachy. Jajka i żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. dodać ser, budyń, mleko, olej. Wszystko dokładnie wymieszać, można zmiksowac, wylać masę serową na blachę i piec około 60 minut. W piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę i rozlożyć na gorącym upieczonym cieście. Włożyć do piekarnika i zapiekać aż białko lekko zbrązowieje(15-20 minut).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Serniczek jest bardzo dobry,ja znam ten przepis troszkę w innej formie.Do pianki można dodać wiórki kokosowe i polać ciasto nie za słodką polewą czekoladową.Do masy serowej na sam koniec daje się olej,można dodać bakalie.Może na początku przerazić że ciasto jest "wodniste" ale takie ma być,stężeje.Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.