Skocz do zawartości

Zdrowauroda

Rekomendowane odpowiedzi

Warzywa w cieście ( z mąką z ciecierzycy )

200 g mąki z ciecierzycy
1/2 łyżeczki soli
250 ml letniej wody
1 łyżeczka oleju
1/2 łyżeczki mielonego kminku rzymskiego
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

600 g warzyw ( marchew, brokuł , papryka, kalafior , cukinia, oberżyna itp. )

Ok. 1 l oleju do głębokiego smażenia 

Z mąki , wody, 1 łyżeczki oleju i przypraw zrobić gładkie ciasto.
Warzywa pokroić na mniejsze kawałki, paski, plastry lub podzielić na różyczki.

Rozgrzać olej. Warzywa maczać w cieście i smażyć ok. 4-5 min w głębokim tłuszczu. Odsączyć z tłuszczu. Usmażone porcje trzymać w ciepłym piekarniku ( ok. 75'C )

Podawać jako przekąskę np. Z dipem czosnkowym.

 

nie mam zdjęcia by pokazać jak wyglada ... Ale jeśli lubisz warzywa to polecam :) dawno nie robiłam , chyba sie skuszę :) przepis z niemieckiej strony kulinarnej.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.