Skocz do zawartości

Tortowe ciastko z kremem czekoladowo-chałwowym


deka

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt 6jaj 3/4szklanki cukru 1/2szkl.mąki ziemniaczanej 1/2szklanki maki pszennej 1łyzeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Piec ok 20min w temp.170 stop. Masa 1/2l mleka 2budynie smietankowe lub waniliowe bez cukru 2 ks masła lub margaryny spirytus i trochę cukru pudru 30dag chałwy waniliowej 1/2 czekolady deserowej 25dag małych bez Biszkopt przekroić na pół. Margarynę zmiksować z zimnym budyniem.Podzielić to na dwie cześci. do pierwszej dodać roztartą chałwę, do drugiej dodać roztopioną czekoladę(wychłodzoną) Na pierwszą część biszkoptu dajemy masę chałwową, beziki, następnie masę czekoladową i drugą część biszkoptu.Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Hej :lol:

Dziękuję za ciekawie zapowiadający się przepis.

W moim kulinarnym zeszycie znalazłam podobny przepis, więc się nim z Wami podzielę. Zobaczcie http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif

Dorota

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.