
behatka
Smakowicze-
Liczba zawartości
55 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
2
Ostatnia wygrana behatka w dniu 24 Lutego 2018
Użytkownicy przyznają behatka punkty reputacji!
Reputacja
1 NeutralnyO behatka
-
Tytuł
Stały bywalec
-
Kasiu! Ja używając termoobiegu przeważnie nastawiem temperaturę 180 stopni.
-
Ja korzystam z piekarnika z termoobiegiem już kilka lat i zawsze piekę z włączonym termoobiegiem, chyba że w przepisie zaznaczono inny sposób pieczenia, zdarza się to bardzo rzadko. W ten sposób piekłam biszkopty, ciasta kruche, ucierane. ciasteczka i zawsze wychodzą.Pozdrawiam i życzę smacznych i udanych wypieków.
-
Kasiu! O jakie płatki w końcu chodzi - owsiane czy ryżowe? :razz: :shock: Odpowiedz szybko bo chętnie bym zrobiła - uwielbiam banany smażone. Pozdrawiam.
-
Ciasto to pierwszy raz jadłam na Dniu Matki w przedszkolu, tak mi zasmakowało, że u kucharek wymęczyłam przepis. Jest przepyszne , zwłaszcza masa i posypka. Zachęcam do wypróbowania. :grin:
-
Cieszę się Elu, że Ci smakowało, teraz ja wypróbuję z twoimi zmianami. :sad:
-
Robię podobny, ale zamiast kakao do lekko przestudzonej masy dodaję trochę kwasku cytrynowego. Polecam wszystkim, którzy wolą smaki mniej słodkie.
-
Ciasto mnie kusi, ale nie wiem co to znaczy 1 dl - ile tej śmietany?
-
Dziękuje za rady, ale nie wiem jak zabrać cię za usuwanie kości. Nigdy jeszcze tego nie robiłam :grin:
-
Polecam to ciasto - jest pyszne do kawy!
-
Dzięki za przypomnienie przepisu, takiego kurczaka robiłam kilka lat temu, a później w natłoku nowych przepisów zapomniałam o nim, a szkoda bo jest pyszny. Pozdrawiam.
-
Ciasto rzeczywiście pyszne, choc robiłam go już bardzo dawno, przepis na forum podała arabika. Pozdrawiam.
-
Ja robiąc fasolkę po bretońsku również podsmażam przecier pomidorowy z kiełbaską i cebulką - dodaję na koniec i krótko karmelizuję. Jest to rada Macieja Kuronia.
-
Jak u większości rosołek, na drugie danie kotlet drobiowy zapiekany z ananasem, serem żółtym i z żurawiną, ziemniaki i zielona sałata ze śmietaną. Deseru brak - w Poście nie jadam słodyczy :grin: .
-
Robię podobne ciastka, tyle że z powidłami i kształtuję je w grzebyki. Są pyszne, ale raczej nie nadają się do dłuższego przechowywania - tracą na smaku. Najlepiej smakują w ten sam dzień.
-
Cieszę się, że Ci się udały, ja pisząc też się nimi zajadam :wink: A gdzie moja dieta?!?