Skocz do zawartości

behatka

Smakowicze
  • Zawartość

    55
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    2

Ostatnia wygrana behatka w dniu 24 Luty 2018

Użytkownicy przyznają behatka punkty reputacji!

Reputacja

1 Neutralny

O behatka

  • Tytuł
    Stały bywalec
  1. behatka

    Nowa Kuchnia

    Kasiu! Ja używając termoobiegu przeważnie nastawiem temperaturę 180 stopni.
  2. behatka

    Nowa Kuchnia

    Ja korzystam z piekarnika z termoobiegiem już kilka lat i zawsze piekę z włączonym termoobiegiem, chyba że w przepisie zaznaczono inny sposób pieczenia, zdarza się to bardzo rzadko. W ten sposób piekłam biszkopty, ciasta kruche, ucierane. ciasteczka i zawsze wychodzą.Pozdrawiam i życzę smacznych i udanych wypieków.
  3. behatka

    Banany Po Afrykańsku

    Kasiu! O jakie płatki w końcu chodzi - owsiane czy ryżowe? :razz: :shock: Odpowiedz szybko bo chętnie bym zrobiła - uwielbiam banany smażone. Pozdrawiam.
  4. behatka

    Wenus

    Ciasto to pierwszy raz jadłam na Dniu Matki w przedszkolu, tak mi zasmakowało, że u kucharek wymęczyłam przepis. Jest przepyszne , zwłaszcza masa i posypka. Zachęcam do wypróbowania. :grin:
  5. behatka

    Ciasto Ze Słonecznikiem

    Cieszę się Elu, że Ci smakowało, teraz ja wypróbuję z twoimi zmianami. :sad:
  6. Robię podobny, ale zamiast kakao do lekko przestudzonej masy dodaję trochę kwasku cytrynowego. Polecam wszystkim, którzy wolą smaki mniej słodkie.
  7. Ciasto mnie kusi, ale nie wiem co to znaczy 1 dl - ile tej śmietany?
  8. Dziękuje za rady, ale nie wiem jak zabrać cię za usuwanie kości. Nigdy jeszcze tego nie robiłam :grin:
  9. Polecam to ciasto - jest pyszne do kawy!
  10. behatka

    Kurczak Na Słodko Kwaśno

    Dzięki za przypomnienie przepisu, takiego kurczaka robiłam kilka lat temu, a później w natłoku nowych przepisów zapomniałam o nim, a szkoda bo jest pyszny. Pozdrawiam.
  11. Ciasto rzeczywiście pyszne, choc robiłam go już bardzo dawno, przepis na forum podała arabika. Pozdrawiam.
  12. behatka

    Smażę Przed Użyciem

    Ja robiąc fasolkę po bretońsku również podsmażam przecier pomidorowy z kiełbaską i cebulką - dodaję na koniec i krótko karmelizuję. Jest to rada Macieja Kuronia.
  13. behatka

    Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    Jak u większości rosołek, na drugie danie kotlet drobiowy zapiekany z ananasem, serem żółtym i z żurawiną, ziemniaki i zielona sałata ze śmietaną. Deseru brak - w Poście nie jadam słodyczy :grin: .
  14. Robię podobne ciastka, tyle że z powidłami i kształtuję je w grzebyki. Są pyszne, ale raczej nie nadają się do dłuższego przechowywania - tracą na smaku. Najlepiej smakują w ten sam dzień.
  15. Cieszę się, że Ci się udały, ja pisząc też się nimi zajadam :wink: A gdzie moja dieta?!?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.